Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Oryantiring Spor İl Temsilciliğinin düzenlediği Diyarbakır Şehitlik Yenişehir Gençlik Merkezi'nde düzenlenen oryantiring yarışmasına sporsever öğretmenler boy gösterdi. Ayrıca yarışmaya Batmanlı sporcuların kazandığı birincilik ödülleri, yarışmanın bölgesel kategoride olmasına neden oldu.

 

Diyarbakır Oryantiring Sporu İl Temsilcisi Murat Çavaş, "Şu anda yaptığımız yarışma yıl içinde yaptığımız yarışmalar içerisinde yirmi beşinci oluyorlar. Oryantiringe oldukça katılım olmaktadır. Her yaştan yarışmamıza katılımlar olmaktadır. Pandemi süreci içerisinde motivasyon olsun, stres atma konusunda faydamız oluyor. Önümüzdeki Mart ayında da Çanakkale anma yarışmamızı Diyarbakır'da düzenleyeceğiz. Bununla ilgili de altyapı çalışmalarına başladık. Bugünkü yarışmamıza 70 sporcumuz katıldı. Batman ilinin de katılması bölge olarak bizebüyük bir destek sundu. Batman'dan da yaklaşık olarak 20 sporcumuz katıldı. Gittikçe bu yarışmayı bölgesel bir hale sokup Diyarbakır'a, yarışmalara davet edeceğiz. Bu sayede hem Diyarbakır'ımızı tanıtmış olacağız, hem de bölgede sporu en iyi seviyeye getirmiş olacağız."

 

Öğretmen yarışmacı Esra Uçaman, "Oryantiring yarışmasına yaklaşık olarak iki yıldır düzenli olarak katılıyorum. Bir kere her yaş grubundan insanların katılıyor olması keyifli. Ekstra analitik düşünceyi geliştiriyor. Yön bulma, yol bulma konusunda başarı sağlıyor. Ayrıca ekip olarak yarışıldığında keyifli oluyor. Sonuçta burada olmamın amacı bir okul müdüründe idareci olarak insanı bu tarz aktivitelere kandırabilirsem o kadar topluma faydalı olabileceğimi düşünüyorum. Farkındalık yaratmak için buradayım. Bu yarışmalara katılınca lise yıllarıma döndüm. Yarışma duygusunun olması güzel birşeydir. Insanlar hayatın her alanında birbirleriyle sportmence rekabet etmeyi öğrenmelidir. Aslında burada şu anda yapılan orgsnizasyonun amacı da budur. Rekabeti sportmence yapabilmektir.

 

Batmanlı sporcu Fırat Taş, "Bugüne kadar oryantiring yarışmasına üç kez katıldım ve iki kez birinci oldum. Oryantiring yarışmasını herkese tavsiye ediyorum. Özellikle bizim yaştaki gençlere çok büyük faydası vardır. Kısacası sporun her şeyi faydalıdır. Batman'dan gelirken çok misafirperver bir grupla karşılaştım. Çok iyiydiler. Inşallah onlar da birgün bizim oraya gelirler."

 

Yarışmacı Damla Zeybek, "Sporla alakam olduğu için ve sporlaaramın iyi olmasından kaynaklı olarak oryantiring yarışmasına katıldım.  Keza oryantiring yarışması başlı başına harita üzerinden yapılan koşuyla yapılan bir oyundur. Belirlenen hedeflere bırakılan oyunla biz yarış yapmaktayız. Buradaki en büyük amaç rakipten daha hızlı gelebilmektir. Çok güzel bir spor olduğu için de, tüm spor severlere öneririm.

 

Yarışmacı Kader Demir, "Sporun hayatımızda yer alması gerekiyor. Bence herkesin bilmesi gerektiği bir spor dalıdır,l arasında  yön bulmaktır. Çok faydalı bir spor dalıdır. Ben de bu nedenle, bu yarışmaya katılmış oldum. Gençlere de bunu tanıtmalıyız. Çok yararlı bir spordur. Bugün itibarıyla ikinci kez oryantiring yarışmasına katılmış oldum. Bu sporla tanışmam yeni ama alışması kısa bir süreyi alıyor. Fakat çok faydasını gördüm ve çok sevdim. Bundan dolayı da herkesin bu spora rağbet göstermesi gerekiyor. Gençlerimizin de bu faaliyetlere katılması lazımdır. Hem boş zamanlarını değerlendirmek, hem de bu sporu açıkçası yaşamak lazımdır." dedi.

Editör: TE Bilisim