Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Fotoğrafçı Nizameddin Pirinccioglu, “Tarihi Ferit Köşkü sahipsizlikten yıkılıyor ve her yer berbat, yıkık ve harabe durumda. Burası madde bağımlıların meskeni durumuna düşmüş. Yetkililer buraya sahip çıkmalı. Diyarbakır’ın tarihi değerleri kaybolmasın” dedi.

 

“DİYARBAKIR’IN TARİHİ DEĞERLERİ KAYBOLMASIN”

Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Fotoğrafçı Nizameddin Pirinccioglu, “Diyarbakır’ın doğu tarafında Dicle Nehrine bakan yamacında 110 yıllık harika tarihi Ferit Köşkü iki katlı avlusunda havuzu ve bahçesi ile mükemmel yapıdır. Yenişehir’e bağlı Ferit Paşa Mahallesine bağlı tarihi Ferit köşkü sahipsizlikten yıkılıyor. Fotoğraf gezilerimizde evvel ki yıllarda daha fazla tahribat ve yıkım yoktu ancak geçen gittiğimizde berbat yıkık ve harabe durumdaolup malzemeler çalınıp madde bağımlıların meskeni durumuna düşmüş bir vaziyette. Yetkililer buraya sahip çıkmalıdır.. Diyarbakır’ın tarihi değerleri kaybolmasın.”

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 11 Temmuz 2017 tarih ve 8972 sayılı yazısı üzerine, 17 Temmuz 2017 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Dicle ve Feritköşk Mahallelerini ‘riskli alan’ ilan etmişti.  “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” un ek 1. maddesi uyarınca alınan karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile 18 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmişti.    

Editör: TE Bilisim