MÜCADELE HABER- İlk olarak Sur ilçesinde bulunan ve 15 Şubat itibariyle kapılarını öğrencilere açacak olan Akademi Liseyi ziyaret eden Vali Karaloğlu burada yetkililerden bilgi aldı. Hem eğitimine devam eden, hem de mezun olmuş öğrencilerin yararlanabileceği, 12 derslikli ve 1500 öğrenci kapasiteli akademi lisede öğrenciler, sınavlara hazırlanırken aynı zamanda temel derslerle birlikte müzik, halk oyunları, fotoğrafçılık gibi derslerden de ücretsiz olarak faydalanabilecek.

 

Karaloğlu, Akademi Lisenin ardından mart ayının ilk haftasında açılması planlanan, tütün ve alkol bağımlılığına yönelik psiko-sosyal destek hizmeti sunan YEDAM’da incelemeler yaptı. Hazreti Süleyman caddesinde bulunan YEDAM binasındaki odaları ve atölyeleri tek tek gezen Karaloğlu, çalışmalarda gelinen son durumu yerinde gördü.

 

Sonrasında Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kesimlerden okumak için gelen ve maddi durumu yeterli olmadığı için konaklama, barınma gibi imkanları bulunmayan kız öğrencilere yönelik hazırlanan öğrenci yurdunu ziyaret etti.

 

170 öğrencinin konaklayacağı ve iaşesinin de yine Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı kız öğrenci yurdu 15 Şubat itibariyle öğrencileri ağırlamaya başlayacak. Ayrıca, yurtta yatılı olmayan öğrencilere de üniversiteye dönük hazırlık dersleri verilecek.

 

Son incelemesini Sümer Park Bilgi Evine gerçekleştiren Vali Münir Karaloğlu, ilköğretim 2. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilerin okul dışı zamanlarda faydalanabileceği ve içerisinde 6 derslik ile 2 robotik kodlama sınıfı bulunan Bilgi Evinde yaptığı incelemelerde çocuklar söz konusu olduğunda, kimsenin kendilerinden durmalarını beklememesini söyledi.

 

2 bin öğrenci kapasiteli Bilgi Evinde satrançtan hobi atölyelerine kadar birçok aktivitenin gerçekleştirileceği alanlar bulunuyor. Bilgi Evi de Akademi Lise ve Kız Öğrenci Yurdu gibi 15 Şubat itibariyle hizmet vermeye başlayacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim