MÜCADELE HABER- Tarım ve Orman İl Müdürlüğü organizasyonunda Büyükşehir Belediyesi desteği ile gerçekleşen malzeme dağıtım töreni öncesi Vali Münir Karaloğlu veteriner hekimlerle bir araya gelerek sohbet etti. Sonrasında geçilen malzeme dağıtım töreni Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

 

Eroğlu'nun konuşmasının ardından veteriner hekimlere seslenen Karaloğlu sözlerine "Diyarbakır tarımsal ve hayvansal üretim bakımından dünyanın en eski bölgesi yukarı Mezopotamya'da... Buğdayın, arpanın, nohudun ilk üretildiği, tarımsal faaliyet olarak ilk yapıldığı topraklar... Koyunun, keçinin, sığırın ilk evcilleştirildiği topraklardayız. Dolayısıyla bu şehirde tarım ve hayvancılık şehrin tarihsel mirasına da sahip çıkma anlamına gelir" diyerek başladı.

 

Günümüzde Diyarbakır'ın hem tarımsal hem de hayvan varlığı bakımından Türkiye'nin çok önemli merkezlerinden birisi olduğunu belirten Karaloğlu Diyarbakır'ın 2 milyon küçükbaş ve 700 bin büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 2 milyon 700 bin hayvanla ülke genelinde üçüncü sırada olduğunu ifade etti.

 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs gibi birçok hastalığın hayvandan insana bulaştığını insan ve toplum sağlığını, gıda güvenliğini korumak için hayvan sağlığını da korumanın önemli olduğunu vurgulayan Karaloğlu sayısal oranlara bakıldığında veteriner hekimliğin ne kadar önemli olduğunun görüleceğini dile getirdi.

 

Veteriner hekimliğin dünyanın en eski mesleklerinden birisi olduğunu ve gelecekte de en önemli mesleklerden birisi olacağını söyleyen Karaloğlu konuşmasını "Hayvandan insana bulaşan hastalıklara açık bir meslek. Onun için onları koruyucu elbiseler malzemeler noktasında bizde birliklerle beraber Büyükşehir Belediyesi olarak onlara destek olmaya çalıştık. Ben bugün bu yapmış olduğumuz desteğin veteriner hekimlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah Diyarbakır'ımız bundan sonra da hem tarımsal faaliyetlerde hem hayvansal faaliyetlerde yine ülkemizin en önemli merkezi olmaya devam edecek" diyerek tamamladı.

 

Konuşmaların ardından Eroğlu tarafından Vali Münir Karaloğlu'na hediye takdiminde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim