MÜCADELE HABER- Ambulansların teslimi töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, sağlık konusunda son 18 yılda Türkiye'de bir devrim yaşandığını ve 18 yıl önce Türkiye'yi bilenler olarak sağlıkta alınan mesafenin muhteşem olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, "Sadece Acil Sağlık Hizmetlerinde Diyarbakır'ı göz önüne aldığımızda 18 yıl önce Diyarbakır'da sadece 2 tane acil sağlık hizmeti sunan merkez vardı. Koca Diyarbakır'da 9 tane 112 ambulansı vardı. Bugüne geldiğimizde 66 istasyon var. O iki istasyon 66'ya çıkmış, ambulans sayısı da arkamdaki ambulanslarla 109 ambulans oldu. Sadece bu rakama bakarak sağlıkta Türkiye'de nereden nereye gelindiğini anlayabilmek için Diyarbakır'daki bu iki rakam yeterli. Onun için bugün hizmete sunacağımız bu yeni ambulanslar içerisinde nitelikli ambulanslarda var. Yeni doğan ambulansları, obez vatandaşları taşımak için kullanılan ambulanslar da var. Artık Diyarbakır'da hava helikopteri de var. İhtiyaç olduğunda uçak ambulansta var. Allah'a hamdolsun dünyada acil sağlık hizmetleri en iyi sunan ülkelerden birisi haline geldik son 18 yılda” dedi.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen 22 adet yeni ambulansın yanı sıra, dönüşümü sağlanan 5 adet hasta nakil ambulansı istasyonlara ve hastanelere dağıtılacağını ifade etti. Dr. Tekin, “Bu 22 ambulansın ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanımıza ve siz değerli büyüklerimize minnetimizi ve şükranımızı sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

İl Sağlık Müdürlüğü binasından düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve kurum amirleri katıldı.

Editör: TE Bilisim