MÜCADELE HABER-  Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından çiftçiden alımı yapılan patates ve soğanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Bu kapsamda Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’nde 17 Nisan’da yapılan ücretsiz patates dağıtımında izdiham yaşandığı iddialarına ilişkin Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı.


Görüntülere yansıdığı şekilde bir dağıtım yönteminin olmadığı belirtilen Valilik açıklamasında şöyle denildi:

 “Diyarbakır Valiliği, 17 ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşımıza kapıda teslim yöntemiyle yemeklik patates dağıtımı planlanmıştır. Bu çerçevede, Bağlar ilçemizde 369 ton yemeklik patates dağıtımına başlanmıştır.  17 Nisan’da dağıtımına başlanan yemeklik patates aynı gün 1355 aileye dağıtılmıştır. Görüntülere yansıdığı gibi bir dağıtım yöntemimiz kesinlikle yoktur.
Bu hassasiyetimize rağmen, Bağlar ilçemiz Muradiye mahallesinde dağıtım yapılırken, provokasyon yapmak isteyen 4-5 kişi, dağıtım aracını ısrarla takip etmiş ve eve dağıtım esnasında kamyonun üzerine çıkarak kalan on beş çuvalı aşağıya atmışlardır.  Dağıtım yapan personel, vatandaşlarla arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan olay yerinden ayrılmıştır. Konu ile ilgili tahkikat yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

ŞANLIURFA’DA DA DAĞITILMIŞTI 
Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından çiftçiden alımı yapılan patates ve soğanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Bu kapsamda Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde dağıtılan patateslere halkın yoğun ilgisi oldu ve izdiham görüntüleri ortaya çıkmıştı. Tepkiler üzerine Eyyübiye Kaymakamlığı, internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, dört tır malzemenin üçünün problemsiz bir şekilde dağıtımının gerçekleştirildiği, kalan son tırdaki malzemenin oluşan kalabalık nedeniyle programlı bir şekilde dağıtılamadığına ve istenmeyen görüntülerin çıktığı anlatıldı.

 

Açıklamada şöyle denilmişti:
“Tarım ve Orman Bakanlığının 08.04.2021 tarihli ve 396932 sayılı yazısı ile üreticilerin elindeki arz fazlası patates ve kuru soğanların Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz olarak dağıtılması işi kapsamında, ilçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12.000 aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır. Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir."


Geçtiğimiz haftalarda hükümetten yapılan açıklamada "çiftçinin elinde kaldığı" belirtilen patates ve soğanın Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından satın alınacağı ve satın alınan ürünlerin halka ücretsiz olarak dağıtılacağı duyurulmuştu. Haber Merkezi

 

Editör: TE Bilisim