Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır'da Kayapınar ile Sur Gençlik Merkezleri, pandemi dolayısıyla okullarına gidemeyen çocuklar için okul boyama etkinlikleri gerçekleştirdiler. Genç gönüllüler ellerine aldıkları fırça ve boyalarla Hani ilçesi ile Çınar ilçesine bağlı olan iki okulu boyadılar. Amaçlarının köy okulların dezavantajlı konumda olması ve okul açılınca da derslere girecek olan öğrencilere okullarını daha güzel bir şekilde görmelerini sağlamak olduğunu belirten Gençlik Merkezleri, öğrencilerin yüzlerindeki tebessüme ortak olabilmek için kolları sıvadıklarını söylediler.

 

"AMACIMIZ YILSONUNA KADAR 20 KÖY OKULUNU BOYAMAK"

Gençlerin iyilik ağacı denilen kulüp çalışmalarında yer alan bir faaliyet çalışmasıyla büyük işlere imza atmak istediklerini aktaran Kayapınar Gençlik Merkezi liderleri Mustafa Demir ile Nida Çelik, "Çizimi Hani ilçemizde bulunan Uzunlar Köyü'ndeki Uzunlar İlkokulu ve Ortaokulu'nda yapmakla birlikte, resim öğretmenlerimizden de yardımlar aldık. Bu tarz etkinliklerimiz genelde sık sık oluyor. 24 gönüllümüz ile birlikte 20'ye yakın çizimi okulumuzdaki duvarlara boyadık. 20'ye yakın şekil boyamamızı yaptık. Hedefimiz ise yıl sonuna kadar 20 köy okulumuzu daha renklendirmektir. Etkinlik kapsamında Dicle Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü öğrencilerinden de büyük destek aldık." dediler.

 

 

"GELECEKTE BU TARZ ETKİNLİKLERİ YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Gençlerin hem hayal dünyalarını zenginleştirmek, hem de küçük kardeşlerine daha çok destek çıkmalarını sağlamak için böyle bir etkinliği düzenlediklerini anlatan Sur Gençlik Merkezi lideri Fırat Yun, "Çizimleri yapmamızdaki en büyük amaç, miniklerimizin pandemi bittikten sonra okula geldiklerinde eğitimleri sırasında okullarını daha çok sevmeleri ve okula olan özlemlerini gidermelerini sağmaktır. Gelecekte bu ve buna benzer etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Toplamda 16 gönüllümüzle birlikte Çınar ilçemize bağlı olan Bilmece Köyü'ndeki okulumuzu renklendirdik." diye belirtti.

Editör: TE Bilisim