MÜCADELE HABER- Balkan Yürüyüş Şampiyonası’ndaki birinciliğiyle organizasyon tarihinde büyük kadınlarda altın madalya kazanan ilk Türk sporcu unvanını elde eden ve olimpiyat biletini de alan Ayşe Tekdal, en büyük hayalinin Tokyo’da kürsüye çıkmak olduğunu söyledi. Türkiye Şampiyonası’nda kota alamayınca ‘Bir daha yapamayacağım’ düşüncesine kapıldığını itiraf eden Tekdal, “Antrenörüm Sinan Aslan’ın verdiği moralle tekrar ayağa kalktım. Gece gündüz büyük çaba sarf ettik. Emeğimizin karşılığını aldığımız için çok sevinçliyim. Her koşulda bana inandığı, güvendiği için antrenörüme teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Her sporcu gibi en büyük hayalinin olimpiyatlar olduğunu da sözlerine ekleyen Tekdal, “Tokyo Olimpiyatları’nda madalya almak istiyorum. En büyük spor organizasyonu olimpiyatlara katılmak gurur verici. Bunu başarabileceğime inanıyorum. Kendime de çok güveniyorum. Neden olmasın? Rakiplerimiz çalışıyorsa biz de çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Asla pes etmek yok. Umarım olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil ederim” diye konuştu.

 

VALİ KARALOĞLU’NDAN TEBRİK MESAJI

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından milli sporcuyu tebrik etti. Karaloğlu, DİYARBAKIRLI milli atletlerimizle gurur duyuyoruz. #BalkanYürüyüşŞampiyonası’nda Türkiye’nin ilk Kadın Balkan Şampiyonu olan Ayşe Tekdal’ı ve rekorunu yenileyerek olimpiyat kotası alan Meryem Bekmez’i kutluyor, her iki sporcumuza da Tokyo Olimpiyatları’nda başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim