MÜCADELE HABER- Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Özkılıç, “İnşallah bu güvene layık olmaya çalışacağım. Bütün arkadaşlarımızın öneri ve görüşlerini dikkate alarak, önümüze 3 yıllık bir program koyarak hep birlikte kentimiz için, bölgemiz ve ülkemiz için doğru neyse onu yapmaya, doğrunun mazlumun hakkın hukukunun yanında yer alamaya devam edecek, yanlışın tam karşısında yer almayı sürdüreceğiz” dedi.

 

“SUR’DA ASLA BİR OLDUBİTTİYE GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Toplantının Sur ilçesinde yapılmasının bir anlamının olduğunu ifade eden Başkan Özkılıç, “Toplantının Diyarbakır’ın Sur içinde yapılmasını özellikle arzu ettik. Sur’u neden tercih ettik, çünkü burası medeniyetler beşiği Diyarbakır’ın kalbi, gözbebeğidir. Burada yapılmakta olan tüm çalışmaları da yakından takip ettiğimizi, Sur’da asla bir oldubittiye göz yummayacağımızın da bilinmesini istiyorum” dedi.

 

“YATIRIMLAR PEŞPEŞE GELİYOR”

Dünyanın en kıymetli ve zor işinin üretim olduğunu ifade eden Özkılıç, “Dünyanın en kıymetli en zor işi üretimdir. Arkadaşlarımız ellerini taşın altına koymuşlar, risk almışlar, neleri var neleri yok yatırım yapmışlar. Bu noktada kentimizin, bölgemizin girişimcilik ruhu çok güçlüdür. Yatırımın ve yatırım yapmak isteyenin de önünü açmak adına girişimlerimiz olacak” dedi.

 

“SORUNLARI İSTİŞARE VE DİYALOGLA ÇÖZECEĞİZ”

DOGÜNSİFED Başkanı Aziz Özkılıç, omuzlarına yüklenen sorumluluğu birlik ve beraberlik ruhu ile üstesinden gelinebileceğine dikkati çekerek, “Beraber hareket ettiğimiz sürece, buna inanmanızı istiyorum çözemeyeceğimiz konu yoktur. İstişare ve diyalog ile özveriyle bir araya gelerek bu sorunları çözebiliriz. Hedefimiz kısa, orta ve uzun vadedeki eylem planlarımızı yapacağız ve bunları hayata geçirmek adına birlikte yol alacağız” dedi.

 

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR GÜÇ DOĞAR”

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Özkılıç, “Gücümüzü birleştireceğiz, bir araya getireceğiz, birlikten kuvvet doğar güç doğar anlayışıyla el birliği güç birliği yapacağız. Tabiî ki ben dahil hepimizin eksiklikleri var. 3 yıllık süreç geçirdik. Biz bu süreçte tüm arkadaşlarımızı gezdik ve diyalog kurduk. Bence sorunların çözümünde diyalog esastır. Yine yeniden beraber hareket ederek sorunların çözümüne odaklanacağız. Arkadaşlarımızın da istek ve desteğiyle yeniden aday oldum. Beni bu hizmete layık gören tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu güvene layık olmaya çalışacağım. Bütün arkadaşlarımızın öneri, temennilerini görüşlerini dikkate alarak, önümüze bir perspektif çizerek 3 yıllık bir program koyarak beraber kentimiz için, bölgemiz ve ülkemiz için doğru neyse onu yapmaya doğrunun mazlumun hakkın hukukunun yanında yer alacağımızı yanlışın yanında yer almayacağımızı bilinmesini istiyorum. Bugün gerçekten güzel yine tek bir liste geçmişten gelen geleneğin devamı oldu. Gönül isterdi ki bir rekabet ortamı olsun, gönüllülük esasına dayalı hizmet vermeye çalışıyoruz.” dedi.

 

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN KAÇINMADIK”

“Umarım kimsenin gönlü kırık kalmamıştır, biz yine tüm arkadaşlarımızı tek tek ziyaret ederek varsa gönül kırgınlıklarını alacağız” diyen Özkılıç, “Beraber yol yürümek için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bir geleneğimiz var ilk başkanımız kurucu başkanımız Şehmus Akbaş, iki dönem başkanlık yaptı. Çok emekleri var Allah razı olsun. Sonrasında Tarkan Kadıoğlu başkanımız görev yaptı ve ardından Şahismal Bey görev aldı hepside çok başarılı oldu. Bize önemli bir miras bıraktı. Şimdi biz de bir dönem yaptık, arkadaşların oluru onayıyla ikinci dönemde yapmamız teklif edildi, bizde elimizi taşın altına koymaktan kaçınmadık. Federasyonlarımıza, derneklerimize sahip çıkalım, dışarıdan müdahalelere karşı çıkalım. Bu değerler bir şahsın değil, hepimizin değeridir. Bugün biz varız, yarın başka bir arkadaşımız gelir daha da ileriye taşır” dedi.

 

DİVAN BAŞKANLIĞINA BEDİRHANOĞLU SEÇİLDİ

Özkılıç’ın konuşmaları ardından yapılan divan seçiminde; bölgedeki önemli STK’ların çatı örgütü olan Doğu ve Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Yönetim Kurulu üyeleri Şahismail Bedirhanoğlu Divan Başkanlığına, Mehmet Kırıcı ve Tahsin Ulu da Divan Kurulu üyeliklerine önerildi. Başkanlık divanının kabulü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kongreyi başlatan Bedirhanoğlu, pandemi sürecinin de en kısa dönemde sağlıkla atlatılması temennisinde bulundu.

 

Başkan Özkılıç’ın konuşmalarının ardından genel kurula katılan DOGÜNSİFED üyeleri, Özkılıç ve yönetimini tebrik etti. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ve yenen yemeğin ardından genel kurul sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim