MÜCADELE HABER- Merkezin okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin ilgi duydukları bilimsel alanlarla ilgili güvenilir ve güncel bilgiyi, o alanın önde gelen bilim insanlarından almalarını sağlamayı, bu sayede çocukların erken yaşlarda üniversite ortamı ile tanışmalarını, üniversite eğitimi almaya olan ilgi ve heyecanlarını artırarak hedefler oluşturmasına rehber olmayı amaçlıyor. Bunun yanında herhangi bir nedenle bilim, sanat, spor ve kültür alanlarında eğitim alma şansına sahip olamayan çocukların, yaşıtlarıyla aynı ortamda eğitim almaları da sağlanacak.

 

Bu amaç doğrultusunda okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik, Üniversitede eğitim-öğretimi yapılan tüm bilim, sanat, kültür, spor alanlarında atölye çalışmaları, hafta sonu programları ve yaz okullarının düzenlenmesi ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde çocuk üniversitesi, anne ve baba okulu vb. programların açılması faaliyetlerinin yürütülmesi hedefleniyor.

 

Merkezin önbilgi, tutum ve beceri ölçütlerine dayalı öğrenci eğitiminin uygulanmasını sağlamanın yanı sıra yapılacak eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili üniversite mensuplarına da uygulama ve araştırma yapma olanağı sağlayacak. Bu kapsamda merkez, okul öncesi ve ilkokul-ortaokul öğrencilerine yönelik faaliyetler ile çocukların üniversiteye ve bilime bakış açısını doğru ve sağlıklı bir yönde şekillendirmeyi amaçlıyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim