Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, Üniversite'nin açılışı hakkında resmi Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Yaptığı paylaşımda kampüsün tamamında aydınlığın görülmeye az kaldığını belirten Rektör Karakoç, "1 Mart’ta son sınıflar (Tıp4-5-6), Diş Hekimliği(4-5) ve diğer birimlerin son sınıflarıyla İnşallah 1 Mart'ta kısmi yüz yüze (hibrit) sistem ile kampüsümüz canlanıyor." dedi.

 

ÜNİVERSİTELER AÇILIYOR MU? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğünde Bilim Kurulu Toplantısı dün gerçekleştirildi. Bilim Kurulunun gündeminde aşılama çalışmaları, yasak ve tedbirlerin kaldırılması ve üniversitelerin açılmasıyla ilgili gelişmeler masaya yatırıldı. Fahrettin Koca yaptığı açıklamada üniversitelerin açılmasıyla ilgili Bilim Kurulu’nda görüşmelerin sürdüğü bilgisini paylaştı.

 

Bu hafta konuyla ilgili olarak net bir cevap vereceklerini belirten Koca “ Salgının geldiği seyir vakalarının artış içinde olduğu şeklinde. Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim.” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim