MÜCADELE HABER- Eğitim-Sen Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada dün 34, bugün de 46 olmak üzere toplam 80 okulda eğitimcilere COVID-19 tanısı konulduğunu savundu. 

 

Eğitim-Sen pek çok ilden karantina ve tanı konulan eğitim emekçileri ile ilgili bilgiler geldiğini  ileri sürerek, Eğitim Sen Genel Merkezi’ ne ulaşan illerden Diyarbakır okulları şöyle:

 

1) Diyarbakır Ergani Çayönü O.O.

2) Diyarbakır Dîcle 15 Temmuz O.O.

 

 Yapılan açıklamada özetle şöyle denildi:

 

* MEB, Okullarda alınması gereken önlemler ve bunların sürekliliğinin sağlanmasına dair ayrıntılı bir planlamaya da sahip değil. Bu koşullarda okullarda bulunmanın yarattığı sağlık riskleri ile baş etmek tek tek eğitim emekçilerine ve öğrencilere bırakılmış durumda.

 

 * Okulların kapalı kaldığı süre uzadıkça öğrencilerin eğitimin dışına çıkma oranı artmaktadır. Okula yeni başlayan öğrencilerin, okuma yazma, öz bakım gibi temel becerileri edinmeleri için de yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması gerektiğinin altının çizilmesi gerekmektedir.

 

* Ayrıca okul öğrencilerin istismar ve şiddetten korunması için en önemli kamusal denetim araçlarından biridir. Yüz yüze eğitimin çocuğun üstün yararı için vazgeçilmez olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz.

 

* Eğitim hakkı ve sağlık hakkını birini diğerinin önüne geçirerek değil birlikte değerlendirmek gerekir. ‘Okulları ne olursa olsun açalım' yaklaşımı da ‘Aşı bulunana dek okullar açılmasın' yaklaşımı da bu anlamda kabul edilebilir değildir.

 

* Gerekli önlemler alınarak, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde okulların açılmasını hedeflemek gerekmektedir. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim