Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Başkan Büyükburç, Diyarbakır’da terörle mücadele kapsamında şehit olmuş asker, polis, güvenlik korucuları ve kamu personellerin (öğretmen, doktor, muhtar, din insanları)albümlerinin yer aldığı “Ölümsüz Kahramanlar Sergisi”nin açıldığını söyledi. Diyarbakır’ın Türkiye’de en fazla öğretmen şehit veren il olduğunu belirten Büyükburç, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Van’dan sonra nüfus oranına göre en çok şehit veren ili Diyarbakır olduğunu savundu.

 

Büyükburç, “Aynı sergiyi Bismil'de de açtık. Bizim bu sergimiz önceki dönemlerde 15 dakikalığına bir sinevizyon gösterisi olarak da sunulmaktaydı. Sergimizin amacı ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan çocuklarımıza şehitlerimizle ilgili olarak milli ve manevi duyguları aşılamaktır. Bu sergimiz dışında Diyarbakır’ımızda fikir ve proje olarak kazandırdığımız Ofis Askerlik Şubesi Kavşağı’nda bulunan Diyarbakır Şehitler Abidesi (Anıtı), Şehitler Kaidesi (Milli Mücadele’den günümüze kadar bütün şehitlerimizin isminin yazılı olduğu kaide) yaptırdık” diye konuştu.  

 

Diyarbakır’da Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği ve Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu tarafından gerçekleştirilen, terörle mücadele kapsamında Milli Mücadele’den günümüze dek şehit olmuş asker, polis, kamu personellerinin (öğretmen, doktor, muhtar, din insanları, güvenlik korucuları) albümlerinin yer aldığı “Ölümsüz Kahramanlar Sergisi”ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Temmuz ayından bugüne açık olan ve binlerce misafirin ziyaretine uğrayan sergi, Kayapınar ilçesinde bulunan Kayapınar Halk Eğitim Merkezi’nde sürdürülüyor. Serginin Mart ayının sonlarına kadar devam edeceği belirtildi. Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği ve Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç, Diyarbakır ilinin Şırnak, Hakkari, Siirt, Van vilayetlerinden sonra nüfus oranına göre en çok şehit veren kent olduğunu ifade etti.

 

“EN FAZLA ÖĞRETMENİ ŞEHİT VEREN İL DİYARBAKIR’DIR”

Daha önceki dönemlerde aynı serginin açılıp 10 binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarını fakat şimdilerde ise pandemi koşulları altında maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ettiklerinden mütevellit biraz daha az ziyaretçiyi sergilerinde ağırladıklarını aktaran Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği ve Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç, “Aynı sergiyi Bismil'de de açtık. Bizim bu sergimiz önceki dönemlerde 15 dakikalığına bir sinevizyon gösterisi olarak da sunulmaktaydı. Sergimizin amacı ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan çocuklarımıza şehitlerimizle ilgili olarak milli ve manevi duyguları aşılamaktır. Keza Diyarbakır ilimiz, Türkiye’mizde en fazla öğretmeni şehit veren ildir. Bu sergimiz dışında Diyarbakır’ımızda fikir ve proje olarak kazandırdığımız Ofis Askerlik Şubesi Kavşağı’nda bulunan Diyarbakır Şehitler Abidesi (Anıtı), Şehitler Kaidesi (Milli Mücadele’den günümüze kadar bütün şehitlerimizin isminin yazılı olduğu kaide) yaptırdık. Ayrıca biz Diyarbakırlı vatansever kardeşlerimizce, kendi imkanlarımızla yaptırdığımız ay yıldızlı paraşüt bayrağımızı 2000 yılından bugüne dek finanse ederek göklerde dalgalandırıyoruz. Bu bayrağımızı şehitlerimize hediye ederken, Doğu ve Güneydoğu’nun 150 metrekare etrafında çevrilmesi asabiyle, en büyük bayrağını vatansever fertler ve ülkesine aşık insanlar olarak yaptırdığımızı açıklamak isteriz. Bu amaçla da başta şehit kardeşim olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim