Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- 20 gönüllü liderin katıldığı okulların tadilat işlemleri bittikten sonra ihtiyaca göre okulların içerdeki ve dışarıdaki duvarları boyanarak, farklı çizgi film figürleriyle renklendirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Sur Gençlik Merkezi gönüllüler hem okulları boyayıp hem de öğrencilerle faaliyetlerden matrak, ok, dart, yazı boyama, çuval yarışı, ip çekme gibi geleneksel oyunlarda oynadıklarını belirttiler. 

 

Tadilatları yapıldıktan sonra boyanan okulların bazıları şöyle, Eğil Babalar İlkokulu, Çınar Karasungur Çatmadel Mezrası İlkokulu, Çınar Harabe İlkokulu, Sur Kapaklı Pınar İlkokulu, Çınar Boğaz ören Köyü İlkokulu, Eğil Tepecik İlkokulu, Sur Yayık Çukur Köyü İlkokulu olduğu öğrenildi.

 

Daha çok uzak ve dezavantajlı okulları tercih ettiklerini belirten Sur Gençlik Merkezi lideri Fırat Yun, “Ancak ulaşılmayan yerlere de ulaşıp oradaki küçük kardeşlerimizin renkli dünyalarını daha çok renklendirmek istiyoruz. Okullarda sporsal faaliyetlerden matrak, ok, dart, yazı boyama, çuval yarışı, ip çekme gibi geleneksel oyunlar oynadık, çokça eğlendik” dedi.

Editör: TE Bilisim