Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Türkiye'nin 14'üncü miras alanı olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan ve çok sayıda hayvan türüne ev sahipliği yapan merkez Sur ilçesindeki tarihi Hevsel Bahçeleri, yapılan tüm uyarılara rağmen yine de kimliği belirsiz kişiler tarafından zaman zaman dökülen moloz ve hafriyatlarla kirletiliyor. Hiçbir uyarıya aldırış etmeyen bazı vatandaşlar yine de Hevsel Bahçeleri’ne moloz ve hafriyat dökmeye devam ediyor.  Gazetemizin dün yaptığı ve bugünkü yayınında yer alan “Hevsel Bahçeleri'ne yine molozlar döküldü" başlıklı haberin duyulmasının ardından ilçe belediyesi ekipleri harakete geçti.  Ses getiren haberimizin ardından Sur ilçe belediyesi ekipleri söz konusu moloz ve hafriyatların döküldüğü alana iş makinalarıyla giderek alanı temizledi. Moloz ve hafriyatları kepçeyle kamyonlara yükleyen ilçe belediye ekipleri, alanı doğal görünümüne kavuştururken, tarihi alanlara çöp, moloz ve hafriyat dökülmemesi için de uyarıda bulundu.

 

 

Öte yandan geçtiğimiz aylarda da moloz ve hafriyatların döküldüğü Hevsel Bahçeleri, Sur Belediyesi ekiplerince temizlenerek doğal görünümüne kavuşturulmuş ve yetkililer hafriyat dökülmemesi için uyarılarda bulunmuştu. 

 

Gazetemizin dün yaptığı “Hevsel Bahçeleri'ne yine molozlar döküldü! başlıklı haberi

 

Hevsel Bahçeleri, 2013'te Dünya Mirasları listesine girmesi için UNESCO'ya aday gösterilmiş ve 2015'te ise UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmişti.

 

Editör: TE Bilisim