MÜCADELE HABER- Bugün saat 11.00 sıralarında, Çankaya Semti'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz 1 kişi, bir anda sokağa tabancayla ateş etti. Binanın camları kırıldı. Polis bölgeye giriş-çıkışları durdururken alana özel harekat polisleri sevk edildi.

 

SALDIRGAN TESLİM OLDU, 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİK

Korkan vatandaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. Zanlı bir süre sonra ekiplere teslim oldu. Öte yandan olayda bir parti çalışanı hayatını kaybetti.

 

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP tarafından yapılan açıklamada ise "İzmir'deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP'liler Konak'ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır." ifadeleri kullanıldı.

 

VALİLİK: SALDIRGAN ESKİ BİR SAĞLIK ÇALIŞANI

İzmir Valiliği'nden de saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada "İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır" denildi.

 

AK PARTİ'DEN SALDIRI SONRASI KINAMA

Parti binasına gerçekleşen saldırı sonrası ilk açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ'dan geldi. Sosyal medya hesabından İzmir Valiliği'nin konuya ilişkin açıklamasını paylaşan Dağ, şu ifadelere yer verdi: ''HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.''

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki saldırı nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a taziyelerini iletti. CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaoğlu'nun HDP İl Başkanlığına gerçekleştirilen provokatif saldırı nedeniyle Sancar'ı telefonla aradığı belirtildi. Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu'nun, Sancar ve HDP camiasına başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim