Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde doğan ve sekiz çocuklu alenin en büyüğü olan ve Diyarbakır Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü’nde sporcu, basketbol ve tüfek atıcılığı branşlarında görev alan Muhsin Gökdemir,  azimli olduğunu ve mücadele ettikçe başarılı olduğunu söyledi.

 

HEM SPOR YAPIYOR HEM DE ÇİFTLİKLE UĞRAŞIYOR

Sporu sevdiğini ve evinde kum torbası koşu bandı ile spor ağırlıklarının olduğunu belirterek çoğu zaman spor yaptığını anlatan sporcu Muhsin Gökdemir, “Basketbol ve tüfek atıcılığıyla uğraşıyorum. Geçen sene Ankara’ya gittim ve başarılı bir derece yapıp evime geri döndüm. Bedensel engelliyim ve ayaklarım tutmuyor. 2012 tarihinde kendiliğinden omuriliğimde kanama oldu. Ancak ben pes etmedim, kendimi bırakmadım. Hep spor yapıyorum ve uzun yürüme cihazıyla yürümekteyim. Ayrıca çiftçiyim. Toprakla uğraşmayı çok seviyorum. Sağ olsun devlet büyüklerimle, Tarım Müdürüyle görüştüm. Bana badem destekli proje verdiler. Şu anda köydeki tarlamda onlarla uğraşmaktayım. Azimliyim, çok şükür mücadele ettikçe başarılarımı görüyorum. Ayrıca Diyarbakır’da Ortopedik Engelliler Gücü  Spor Kulübü ile derneğimiz bulunmakta. Başkanlıklarını ise Nizamettin Karaçam beyefendi yapmakta. Nitekim kendileri de çok anlayışlı ve değerli bir başkandır. Yıllardır bu işi yapmaktadır. Sayın Valimizde bizlere destek çıkmaktadır. Onlar sayesinde bizler bu kadar rahatız. Ayrıca altını çizerek söylemek istiyorum ki, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürümüz Sayın Metin Evsen sayesinde de çok başarılı oldum. Çünkü benim Diyarbakır’da yerim yoktu ve sağ olsun elimden tuttu. Derdimi anlattım, kendileri dinledi. Bana kalacak ve yatacak yer ayarladı. Allah ondan razı olsun. O olmasaydı ben sporu bırakacaktım.

 

“ENGELLİ GİRİŞLERİ VE KALDIRIM SIKINTILARI VAR”

Diyarbakır’da iyi olduğu kadar sıkıntıların da olduğu söyleyen sporcu Muhsin Gökdemir, “Diyarbakır’da engelli girişleri ve kaldırım sıkıntıları bulunmaktadır. Özellikle camilere giriş konusu çok sıkıntılı.” diye anlattı. 

Editör: TE Bilisim