MÜCADELE HABER- Ekonomik kriz, issizlik, pahalılık ve enflasyon nedeniyle vatandaşın gelecek ile ilgili umudunu yitirdiği bir süreci yaşadıklarını kaydeden Bozan, "Elbette, yaşanan ekonomik krizde  dünyadaki gelişmelerin ve Koronavirüs salgının etkisi vardır. Ama temel mesele ekonominin yanlış yönetilmesidir. Yani üretim yerine, faiz, borç, israf ve tüketime yönelik politikaların izlenmesindendir” dedi.

 

Açıklamasında TÜİK’in Mayıs ayı işsizlik raporuna değinen Bozan,  raporun çelişkilerle dolu bir rapor olduğunu ve hiç kimsenin buna inanmadığını iddia etti.

  "COVID-19 döneminde yaygın olarak işten çıkarma yerine kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödeneği kullanılması nedeniyle milyonlarca işçinin çalışmadığı halde istihdamda gözüktüğünü belirten Bozan, TÜİK’in yöntemine göre, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödeneği alan işçiler iş aramadıkları için işsiz sayılmıyor” dedi.

 

TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını öne süren Bozan, “Uzmanların ifadelerine göre, Diyarbakır’daki işsizlik oranlarının çok daha yüksek rakamlarda olduğu biliniyor. İşsizlik rakamları bu haldeyken, peki iş sahibi dediğimiz kişilerin hali ne durumda? Şu vatandaşın ve ekonominin içinde bulunduğu vahameti göstermede yeterli sanırım” dedi.

Döviz ve kurdaki ani yükselişlerin vatandaşın alım gücünün ne kadar eridiğini ortaya koyduğuna dikkat çeken Bozan, bu iktidar döneminde yaşananlar tükenmişliğin, çöküşün ve başarısızlığın ilan edilişi olduğunu ileri sürdü.

 

Ülkenin ve milletin bu sıkıntıları ve ezikliği hak etmediğine vurgu yapan Başkan Bozan, “Saadet Partisi iktidarında Faiz, borç, israf, tüketim ve yandaş kesimleri zengin etmeye dayalı ekonomi anlayışına son verecek, ülkemizin her köşesinde, yaygın ve süratli bir şekilde orta ve büyük ölçekli fabrikalar kuracak, istihtam ve üretim seferberliğini başlatarak, işsizlik ve geçim sıkıntısını en kısa bir dönemde çözecektir. Ülke ve millet olarak dünya da layık olduğumuz yere çıkaracaktır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim