MÜCADELE HABER- Ankara’da  düzenlenen operasyonda   aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltılara ilişkin İHD Diyarbakır Şubesinde basın toplantısı düzenlendi. İHD Eş Genel Başkan Yardımcısı Rehşan Bataray, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun'un yanı sıra Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, TİHV Diyarbakır Temsilcisi Murat Aba ve Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan’ın katıldığı basın toplantısında gözaltılara tepki gösterildi.

Basın açıklamasını okuyan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, insan hakları savunucuları olarak, her koşul altında insan hakları ihlallerinin son bulması için mücadele ettiklerini söyledi. İHD olarak 1990'lı yıllardan günümüze sözlü, fiziksel saldırı ve tehditlerine maruz kaldıklarını iddia eden  Zeytun, “Bu süreçte pek çok yönetici ve üyemiz katledildi, pek çoğu da tutuklandı. Son dönemde İHD’nin ve hak savunucularına yönelik sistematik bir şekilde gelişen yargısal ve idari baskıların ardından, Eş Genel Başkanımızın da bugün gözaltı alınmış olması bu baskıların son halkası olup, hiç bir şekilde kabul edilemez.” dedi.

Yıllardır sürdürmüş oldukları insan hakları mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerini belirten Zeytun, şunlar söyledi: “Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Savunucuları Bildirgesi’nin tüm hükümlerine ve taraf olduğu uluslararası belgelere uygun bir şekilde insan hakları savunucularını korumakla yükümlü olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Derneğimizin faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası platformlarda, barış çalışmalarında yer alan aktif bir insan hakları hukukçusu olan Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan'ın hukuka aykırı gözaltı işlemlerinin sonlandırılarak, derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”  (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim