Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- İlk devrede alınan sonuçların genel itibariyle tatmin edici olduğunu ancak birkaç puan kaybı nedeniyle istediğimiz sırada olmadıklarını belirten Atik, ikinci devrenin ilk maçı 24Erzincanspor deplasmanda karşılaşacaklarını söyledi. Atik, ikinci devredeki hedeflerinin ise, taraftarın da desteğiyle iyi bir başlangıç yapıp takımı şampiyonluğa ulaştırmak olduğunu söyledi. Transfer çalışmalarına da değinen Atik, “Şu anda 2 transferimiz oldu. Biri stoper Şahin Şaafakoğlu, bir diğeri ise Sıddık İstemi'dir. Taraftarı herhalde tatmin etmiştir diye düşünüyorum. Şuan ki transferler bunlar ama Şubat'ın 1'ine kadar bakacağız. Biz transfer konusunda sırf oyuncu alalım diye olaya bakmıyoruz” dedi.

 

 

İlk yarıda 8 galibiyet, 4 beraberlik, 6 mağlubiyet alan Amedspor, rakip kaleye 26 gol atarken, kalesinde ise 24 gol gördü. İlk yarıyı 28 puanla 7. sırada tamamlayan Amedspor ikinci devrenin ilk maçında Salı günü deplasmanda 24Erzincanspor ile saat 13.00'te karşılaşacak. Karşılaşma öncesi Amedspor Teknik Direktörü Aykan Atik, gazetemizin sorularını yanıtlayarak takımda gelinen noktayı ve bundan sonraki hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunu.

 

“DEPLASMANDA 6 YA DA 7 TANE PUAN ALIP DAHA ÜSTLERDE, 34-35 PUANLA BİTİREBİLİRDİK”

Mücadele Haber: Amedspor’un bu sezon ligdeki birinci devresini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aykan Atik: Amedspor'un ilk yarısındaki durumu olarak şunu söyleyebilirim, sezon başı sıkıntılı bir dönemde, 15-20 gün içerisinde takım kuruldu. Gelinen noktada iyi bir noktaya gelindi diye düşünüyorum. Oyuncular sezon içerisinde hazırlık dönemi gibi ilk 5 hafta maç oynadılar. Bu yüzden alınan sonuçlar tatmin ediciydi. Sonradan toparladığımızı söyleyebilirim. Şöyle bir şey demem gerekirse, deplasmanda 6 ya da 7 tane puan alıp daha üstlerde, 34-35 puanla bitirebilirdik. Bu da deplasmandaki alabileceğimiz maçlarda, puanlarda bir kayıp olarak görüyorum.

 

“AMEDSPOR'UMUZU YUKARIYA, ŞAMPİYONLUĞA TAŞIMAK TEK DÜŞÜNCEMİZDİR”

Mücadele Haber: İkinci devre hedefleriniz nelerdir?

Aykan Atik: İkinci devrede hedef ilk yarı geldiğimiz noktada tabii ki yukarıdaki Play-Off hedefinden çok da uzak değiliz. İkinci yarı iyi bir sezon başlayışı, maçlarımızda alacağımız sonuç bizim hedefimizi belirleyecektir. Tabii ki gönlümüz her zaman Play-Off içerisinde bitirmek ve o Play-Off içerisinde bitirdikten sonra oynayacağımız finallerde de Amedspor'umuzu yukarıya, şampiyonluğa taşımak tek düşüncemizdir. Başka bir düşüncemiz olamaz.

 

“BİZ TRANSFER KONUSUNDA SIRF OYUNCU ALALIM DİYE OLAYA BAKMIYORUZ”

Mücadele Haber: Transfer çalışmaları nasıl olacak, takımda istediğiniz futbolcu var mı ve taraftarı heyecanlandıran yıldız transfer olacak mı?

Aykan Atik: Transfer çalışmaları olarak şunu söyleyeyim Şubat'ın 1'ine kadar transfer devam ediyor. Elimizde zaten bir kadro var. Eksik gördüğümüz, ihtiyaç olarak gördüğümüz yer olarak 2 oyuncu aldık. Her ikisi de Amedspor'un formasını taşımış oyuncular. Takımın yapısını bilen oyuncular. Biri stoper Şahin Şaafakoğlu, bir diğeri ise Sıddık İstemi'dir. Taraftarı herhalde tatmin etmiştir diye düşünüyorum. Çünkü daha öncesinde bu formayı başarıyla giymişler. Başarılı bir şekilde emek vermişler. Bu yüzden şuan ki transferler bunlar ama Şubat'ın 1'ine kadar bakacağız. Burada önemli olan sırf transfer yapmak için çalışma yapmıyoruz. Kendi oyuncularımızdan daha kaliteli ve daha üst düzey bir oyuncu olursa belli yerlere olabilir. Tabi ki burada devre arası transfer yapmak risk. Çünkü iyi oyuncular her şeyden önce kulüpleri bir maliyetle oyuncuları satabiliyorlar ya da oyuncular kendileri gelmek istediklerinde çok büyük maliyetlerle gelmeye çalışıyorlar. Onun dışındaki normal oyuncuların da kulüplerinden ayrılmalarında sıkıntılar vardır. Ya karakterleriyle alakalı, ya sakatlığıyla alakalı. Bu yüzden biz transfer konusunda sırf oyuncu alalım diye olaya bakmıyoruz. Transfer düşüncemiz o değil. Keza şu anda 2 transferimiz oldu."

 

“DİYARBAKIR ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR”

Mücadele Haber: Diyarbakır’ı nasıl buldunuz, gezme şansınız oldu mu ve en çok neleri beğendiniz ya da beğenmediğiniz bir durum var mı?

Aykan Atik: Diyarbakır'ı gayet güzel buldum. İnsanları çok sıcakkanlı. Yani sezon başı birkaç defa dışarı çıkma fırsatımız oldu elbette. Bu sebeple de birkaç defa yemeğe gitmiştik. Kalecimiz Serkan tavsiye etmişti. Ciğerci Xale Meheme'ye gitmiştik. Sahibi vefat etti. Allah rahmet eylesin. İki defa gittiğimizde de çok memnun kalmıştım. Bir defa Sur içine gitmiştik. Orası da çok güzeldi. Açıkçası çok fazla gezme fırsatımız olmadı. Pandemiden dolayı olsun, sokağa çıkma kısıtlaması olsun dışarıya fazla çıkamadık. Biz zaten pandemiden dolayı sürekli bizim fikstür gereği maçlarımız çok yoğun geçiyor. Üç dört günde bir içeri ve dışarı deplasman yolculuklarımız oluyor. Ama genel olarak baktığımızda Diyarbakır çok güzel bir şehir. Biz de memnunuz, insanı çok samimi ve misafirperver. Buraya gelecek her futbolcu ve hocaya tavsiye ederim. Çalışma ortamı çok güzel. Bu konuda çok memnunuz. Allah bozmasın İnşallah. Sezon sonunda birinci lige yükseliriz diye düşünüyorum.

 

“TARAFTARIN JESTLERİ OYUNCULAR VE TEKNİK EKİP OLARAK HOŞUMUZA GİDİYOR”

Mücadele Haber: Son olarak eklemek istediğiniz?

Aykan Atik: İkinci yarı için İnşallah kazasız ve belasız sakatlık olmadan, koronaya yakalanmadan bir ikinci yarı sezonu geçirmek isterim. Burada tabii ki en büyük eksikliğimiz hiç şüphesizdir ki taraftarlarımızdır. Bu pandemi bizi gerçekken de taraftarlarımızdan uzak bıraktı. Taraftarlarımız ilk yarı oynadığımız maçlarda, içerde oynadığımız maçların akşamında havai fişeklerle karşılamışlardı. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de İnşallah taraftarlarımız bizi yalnız bırakmaz. İşte bazen antrenman sonunda, bazen akşamları bir şekilde oyunculara, bizlerin yanında olduklarını htirsinler. Çünkü onların yanımızda olduğunu biliyoruz. Ancak iki statta bir türlü kucaklaşamıyoruz. Bu tabi ki bizim takım için bir handikap, bir dezavantaj. Ama onların böyle jestleri olduğu zaman biz de oyuncular ve teknik ekip olarak hoşumuza gidiyor. Daha iyi bir motive olduğumuzu düşünüyorum. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmadığı sürece İnşallah bu sezonu iyi bir yerde bitiririz diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Editör: TE Bilisim