Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır merkezli kurulan Bir Sağlık-İş Sendikası Başkanı Cihan Okçu, yayınladığı deklarasyon’da Toplu iş Sözleşmesi’nde eski kadrolu işçilere tanınan haklar 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilenlere tanınmadığını veya eksik verildiğini savundu. Özellikle Üniversite hastanelerinde çalışan işçilerin 60 günlük ikramiye ve birçok sosyal yardım ücretlerin de istenilen miktarlarda alınamadığını söyleyen Okçu, Sendikalara seslenerek şöyle konuştu. “Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunda bağımlı-bağımsız ne kadar sendika varsa birlikte yeniden sendikal mücadeleyi güçlendirelim. İşçinin haklarının kaybolmasına şahit olmayalım, engel olalım.” Dedi.

 

Bir Sağlık-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Cihan Okçu’nun açıklaması şöyle, “Bildiğiniz üzere 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren birçok kurum ve kuruluşlarda Toplu İş Sözleşme süreci başlamıştır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastaneleri gibi kurumlarda yetki almış sendikalarca imzalanan Toplu İş Sözleşmeleri oldu. Fakat gelinen süreçte birçok işçi mağdur oldu.

 

“İŞÇİLERE TANINAN HAKLAR TANINMADI VEYA EKSİK VERİLDİ”

Daha önceden eski kadrolu işçilere tanınan haklar 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilenlere yine tanınmadı veya eksik verildi. Bakanlıklar hariç 60 günlük ikramiyeler özellikle üniversite hastanelerinde alınamadı. Ayrıca birçok sosyal yardım ücretleri de istenilen miktarlarda alınamadı.

 

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİNDEN ARTIK EMEKÇİLER YORULDU VE SIKILDI”

Şeffaf yürütülmeyen Toplu İş Sözleşmesi sürecinden artık emekçiler yoruldu ve sıkıldı. İşçilerin oyalandığı, sonu gelmeyen sözde Toplu İş Sözleşmesi toplantılarından elle tutulur bir sonuç çıkmamasından emekçiler usandı.” diye konuştu.

 

“İŞÇİNİN HAKLARININ KAYBOLMASINA ŞAHİT OLMAYALIM, ENGEL OLALIM”

Sendikalara seslenen Okçu, “Bir Sağlık-İş Sendikası olarak sağlık sendikalarına açık çağrımızdır; Hırslarınızı, egolarınızı ve üye kapma kavgasını bir kenara bırakın. Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunda bağımlı-bağımsız ne kadar sendika varsa birlikte yeniden sendikal mücadeleyi güçlendirelim. İşçinin haklarının kaybolmasına şahit olmayalım, engel olalım.” Dedi. 

 

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Toplu iş sözleşmesi, hizmet akdinin yapılması, muhtevası ve sona ermesi ile ilgili hususları düzenlemek üzere işçi sendikası ile işveren sendikası veya sendika üyesi olmayan işveren arasında yapılan sözleşmedir. Toplu iş sözleşmesi, işçiler adına hareket eden sendikalarla işverenler ya da onların sendikaları arasında toplu pazarlık sonunda tarafların karşılıklı hak ve menfaatlerini belirli bir süre için düzenleyen ve belirleyen yazılı belge niteliği taşımaktadır. Anayasal bir hak olan toplu iş sözleşmesi ve toplu sözleşme yapma hakkı, hukuki kaynağını Anayasadan alan ve sosyal taraflara yasa gücünde düzenleme yapma yetkisini veren sosyal bir haktır.

Editör: TE Bilisim