MÜCADELE HABER-  Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'de yoğun olarak hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem İzmir'in yanı sıra çevre illerde de hissedildi. İzmir ve çevresi bugün saat 14.51.'de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıkladı.

 

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkım var

 

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Seferihisar'ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir'de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi. Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6.8 olarak açıkladı.

 

BAKAN SOYLU: 6 BİNANIN YIKILMA İHBARI GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin ardından yaptığı açıklamada, ''Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı'da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla'da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun'' ifadelerine yer verdi.

 

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Yerlikaya, "AFAD verilerine göre; saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi- Seferihisar olan 6.6 büyüklüğünde #deprem meydana gelmiştir. İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir'e geçmiş olsun" dedi.Deprem sonrası, polis telsizinden de özellikle Buca ve Bayraklı ilçelerinde bazı binaların hasar gördüğü yönünde anonslar geçti. Kent genelindeki bazı binalarda oluşan çatlaklar nedeniyle bazı vatandaşlar binaları tahliye ediyor.

 

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkım var

 

ARTÇI DEPREMLER YAŞANIYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Seferihisar açıkları Ege Denizi'nde 14.51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 15.01 itibarıyla büyüklükleri 4,1 ila 4,8 arasında değişen 6 artçı sarsıntı yaşandı.

 

SEFERİHİSAR'DA DEPREM NEDENİYLE DENİZ TAŞTI, CADDE VE SOKAKLAR SULAR ALTINDA KALDI

İzmir'in bazı ilçelerinde binaların yıkıldığı haberi gelirken, Seferihisar'da deprem nedeniyle deniz taşarken, cadde ve sokaklar su altında kaldı. Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'de yoğun olarak hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu.

 

4 KİŞİ ÖLDÜ, 152 KİŞİ YARALANDI

AFAD, İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 419 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

 

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

 

TUNÇ SOYER: 20'YE YAKIN BİNADA YIKIM HABERİ ALDIK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 20'ye yakın binada yıkım haberi aldıklarını bildirdi.

 

''TÜM BAKANLIKLARIMIZ İZMİR'E YÖNLENDİRİLDİ''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası yaptığı ilk bilgilendirmede ''Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız." dedi.

 

''ULAŞIM VE İLETİŞİM AÇISINDAN SIKINTI YOK''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir'deki depremle ilgili, "İzmir'de çok üzücü bir olay meydana geldi. Onunla ilgili her türlü irtibatları sağladık. Gerekli bilgileri alıyoruz ve konuyu yakından takip ediyoruz. Ulaşım ve iletişim açısından da herhangi bir sıkıntı yok. İnşallah en az hasarla atlatacağımız bir deprem olur. Bakanlık olarak konunun tamamen üzerindeyiz ve sürekli takip ve müdahale ediyoruz." dedi.

 

ARTÇI DEPREMLER YAŞANIYOR

AFAD Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Seferihisar açıkları Ege Denizi'nde 14.51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 15.01 itibarıyla büyüklükleri 4,1 ila 4,8 arasında değişen 6 artçı sarsıntı yaşandı.

 

İZMİRLİLERE ARACINIZI KULLANMAYIN ÇAĞRISI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Lütfen deprem bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturmayın" çağrısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise deprem bölgesindeki vatandaşlara uyarıda bulunarak ''Ekiplerimiz deprem bölgesine ulaşması için trafik tıkanıklığının yaşanmaması gerekiyor'' dedi.

 

AFAD'DAN ÖNEMLİ UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile deprem sonrası bölgede olan vatandaşları uyardı. Paylaşımda, ''İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

 

İNTERNET ÜZERİNDEN İLETİŞİM

AFAD tarafından yapılan bir başka uyarıda, depremlerde ve acil durumlarda iletişimin kesilmemesi için internet tabanlı haberleşme uygulamalarının kullanılması ve SMS ile iletişim kurulması gerektiği belirtildi.

 

İZMİR'DE DENİZ SEVİYESİ YÜKSELDİ

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana gelen depremin ardından İzmir'in Seferihisar ilçesinde depremin etkisiyle deniz seviyesi yükselmesi sonucu bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı.

 

Seferihisar'da deprem nedeniyle deniz taştı, cadde ve sokaklar sular altında kaldı

Editör: TE Bilisim