MÜCADELE HABER- DEVA Partisi Kayapınar ilçe teşkilatı Kadın Politikaları Başkanı Nazan İşler, Türkiye’de kadınların yaşadığı ekonomik, siyasal ve etnik sorunlar ile birlikte kadına yönelik şiddet iç içe geçerek günden güne artmaktadır. Ülkemizde her geçen gün yaşanan Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetleri kanımızı donduracak boyutlara ulaşmıştır” dedi.  

 

İşler, “Yakın zamanda canice hayattan koparılan Aylin Sözer, Selda Taş, ve Vesile Sönmez vahşete kurban gitmişler, insanlıktan nasibini almamış caniler tarafından hunharca katledilmişlerdir. Ne yazık ki onlardan geriye yaşanmış acı hayatlar ve ölümleri üzerine söylenen boş sözler kalmıştır. Kadına yönelik Şiddetin ve Kadın Cinayetlerinin önüne geçilmesi tüm vatandaşlarımızın en önemli görevi olduğunu düşünmekteyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından konunun tüm detayları ile ele alınıp araştırılması; konu ile ilgili etkin, sürdürülebilir adımların atılması zaruret haline gelmiştir.

 

Bundan sonra bu tür cinayetlerin yaşanmaması için toplumumuzdaki tüm bireylerin üzerlerine düşen görevi yapması ve bu cinayetlerin sona ermesi dilekleriyle ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim