MÜCADELE HABER- Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçelere ait Sera’da 150 bin mevsimlik çiçek, meyve fidanı ve çam üretimi yapıldı. Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan v. Ünal Koç, Sera alanında üretimini yaptıkları 100 bin adet 15 farklı mevsim çiçek bitkisinin ilçedeki park ve yeşil alanlara yeni güzellikler katacağını söyledi. Başkan V. Koç, ihtiyaç duydukları ürünleri kendi imkânlarıyla yetiştirip belediye bütçesini kara geçirdiklerini bildirdi.

 

Kayapınar Belediyesinin ilçe genelindeki çiçeklendirme ve peyzaj düzenleme işlemlerinde değerlendirmek üzere özel alanlarda uzman ekiplerin gözetiminde üretimi yapılan mevsimlik çiçekler sayesinde Kayapınar Belediyesi bütçesi ek bir maliyetten daha kurtuldu.

 

“ÜRETEN BİR HİZMET ANLAYIŞIYLA BÜTÇEMİZİ EN DOĞRU ŞEKİLDE KULLANIYORUZ"

Tüketen değil üreten bir belediye mantığıyla hareket ettiklerini dile getiren Başkan V. Koç, "İhtiyaç duyduğumuz malzemeleri kendimiz üreterek bütçemizi kara geçiriyoruz. 150 bin adet çiçeği, dışarıdan aldığımız rakamın üçte bir oranında üreterek, kaynaklarımızı daha rantabıl şekilde kullanıyoruz. Ziraat Mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakımları yapılarak yetiştirilen mevsimlik çiçeklerimizi hazır hale getirip, paketlere yerleştirdik. Mevsimlik çiçeklerimizi park ve bahçeler ile yeşil alanlarımızda değerlendireceğiz. Farklı renklerden oluşan çiçeklerimiz, ilçemizin her noktasının daha yeşil, daha renkli ve daha güzel bir görüntüye ulaşmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte bölge iklimine uygun olarak yetiştirdiğimiz çiçeklerimiz, hem dayanıklılık hem de renk seviyesini uzun süre muhafaza edeceği içinde, yeşil alanlarımızda ki renkli ve güzel görünümü uzun süre koruyabileceğiz. Çiçek ekimlerini artırıp Kayapınar’ımızın güzelliklerine yeni güzellikler katacağız" şeklinde konuştu.

 

23 FARKLI ÇİÇEK VE MEYVE FİDANI ÜRETİLDİ

Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Serada, Gül, Zakkum, Altun Çanak, Keçi Sakalı, Taflan, Ateş Dikeni, Kızılcık, Saksı Lale, Gavra, Biberiye, Lavanta, Şimşir, Berberis, Amerikan Sarmaşık, Kartopu Viyol, Menengiç, Kayısı, Badem, Nektarin, Gradice, Çam, Ceviz ve Gül dikimi olmak üzere 23 adet farklı 150 adet bin mevsimlik çiçek ve meyve fidanı üretildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim