MÜCADELE HABER- “Pandemi sürecinde uzaktan eğitimin yapıldığı, eğitime erişim sorununun yaşandığı bu dönemde öğrencilerin kendi iradeleriyle seçmeli ders belirlemesi oldukça önemlidir” diyen Kaya şöyle konuştu:

 

“Nitekim okullara gönderilen yazıda öğrencilerin seçmeli ders tercihi yapmadıkları takdirde okul idaresinin uygun bulduğu dersleri tercih edeceği belirtilmiştir. Pandemi sürecinde okuldan, eğitimden uzak yüzbinlerce öğrencinin seçmeli ders tercihinin okul idareleri tarafından yapılmasının öğrencilerimizin yarınlarında yıkıcı etki yaratacağı endişesini duyuyor ve ifade ediyoruz. 

 

Seçmeli ders tercihlerinde temel ölçüt öğrencilerin ilgi ve yetenekleri olmalı öğrenci özgür iradesiyle tercihte bulunmalı, bu durum tercihe değil zorunlu ders seçmeli hale getirilmemelidir. Okul idarelerinin gerekçe olarak derslik olmamasını, öğretmen olmamasını öne sürerek öğrencileri kendi tercihlerine göre öğrencileri bu yönlü bazı derslere yönlendirmeleri bunun propagandasını yapmaları, çalışmalarını yürütmeleri seçmeli ders uygulamasını amacından saptırmaktır. 

 

Buradan iktidara sesleniyoruz: Velilere ve öğrencilere, eğitim emekçilerine seçmeli ders konusunda baskı uygulayan, başına buyruk hareket eden okul yönetimleri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, konu ile ilgili haksızlığa uğrayan veli ve öğrencilerimizin Diyarbakır eğitim izleme komisyonuna bağlı siyasi parti, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarından herhangi birine şikayet etmesi durumunda her türlü hukuki desteğin verileceğini belirtiyoruz. Bizler tüm farklılıkların eşitçe ve yan yana yaşayabileceği, demokrasinin ve hukukun herkes için eşit işleyeceği, çağın gerekleri üzerinden çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim görecekleri,  kendi anadillerini eğitim dili olarak kullanacakları güne kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)  

Editör: TE Bilisim