MÜCADELE HABER- Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının Marmara'da 3 ila 5 derece artacağını diğer yerlerde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmini paylaştı. Yağışların; bu akşam saatlerinde Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, don ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

 

Meteoroloji'den 5 il için kuvvetli kar yağışı ve çığ uyarısı

 

Kıyılarda hafif, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

Güneydoğu Anadolu'da Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, bu akşam saatlerinde Siirt çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim