Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayında:  DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ile TÜRSAB Başkanı Firuz  Bağlıkaya, 2021 yılında Mezopotamya Turizm Fuarı’nın düzenlenmesi  için işbirliği protokolü imzaladı.

 

Protokolle, Bölgenin turizmine önemli katkılar sağlayacak  olan Mezopotamya Bölgesel Turizm Fuarı ile yeni bir bölgesel iş birliğine daha imza atılmış oldu. TÜRSAB ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan Mezopotamya Turizm Fuarı Protokolü imza töreni, Bakan Yardımcısı ve Bölge Valilerinin eşliğinde gerçekleştirildi. Protokolle 2021 yılından başlayarak her yıl Diyarbakır’da ve bölgede düzenlenecek olan Mezopotamya Turizm Fuarı TÜRSAB ve DTSO işbirliğinde hayata geçirilecek. Bölge Valilerin eşliğinde imzalanan protokolün amacı ise, 2021 yılından başlayarak her yıl Diyarbakır’da ve bölgede düzenlenecek olan Mezopotamya Turizm Fuarı TÜRSAB ve DTSO işbirliğinde hayata geçirilecektir.

 

10 TEMEL MESAJIN VERİLDİĞİ ÇALIŞTAYDA;

- Ortak coğrafyada, ortak değerlerin,  ortak gelecek paylaşımı için ortak vizyon çerçevesinde ortak stratejiler geliştirilmeli.

 

- Turizm sektörünün paydaşları: otel işletmecileri,  turizm acenteleri, tur operatörleri, ulaşım ve lojistik servisleri ile kamu ve sivil toplum kesimleri ile Üniversitelerin iş birliği sürecine girecekleri sinerji ve enerji ortamları yaratılmalı.

 

- İş birliği ve güç birliğinin öncelikli hedefi saatlik turları günlük turlara çıkarmak olmalı.

 

- Üç şehri bir araya getirecek ortak etkinlik tasarımları yapılmalı.

 

- Bölge halkı için bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları başlatılmalı.

 

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Açıklanan raporda Mezopotamya’nın Altın Üçgeni yol haritası belirlendi. Buna göre;

 

- Stratejik, kavramsal ve analitik bakış açılarını kapsamalı.

 

- Rakamsal hedeflerle ulaşabilir yol haritası hazırlanmalı.

 

- Ortak hikayenin temel çerçevesini kapsamalı.

 

- Süreç tasarımı ile atılacak adımları içermeli.

 

- Ortak iş programı ile sektör aktörlerinin sorumlulukları ve rolleri belirlenmeli.

 

Mezopotamya’nın Altın Üçgeni Çalıştay Raporu için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim