Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETMENLER 20 YILDIR ATAMA BEKLİYOR!

20 yıldır atama beklediklerini belirten Mesleki Teknik Öğretmenler, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Yıllardır kontenjan mağduriyeti yaşadıklarını savunan Mesleki Teknik Öğretmenler, ülke üretimine destek olmak ve üreten gençlik yetiştirmek için 5 bin atama bekliyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-mesleki-teknik-ogretmenler-20-yildir-atama-bekliyor-101039.html

 

 

DİYARBAKIRLI GÖNÜLLÜ GENÇLER KÖY OKULLARINI BOYADI

Diyarbakır'da genç gönüllüler ellerine aldıkları fırça ve boyalarla Hani ve Çınar ilçesine bağlı iki köy okulunu boyadı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakirli-gonullu-gencler-koy-okullarini-boyadi-101040.html

 

 

“ÖRGÜN EĞİTİM DIŞINDA KALAN ÇOCUKLAR İÇİN KAYGILIYIZ”

Diyarbakır Eğitim İzleme Kurulu, pandemi nedeniyle okulların kapatılarak uzaktan eğitime geçilmesi sürecinde kentte yaklaşık 200 bin kişinin imkânları olmadığı için EBA’ya giriş yapamadığını savundu. Diyarbakır’daki 492 bin 975 öğrencinin ve 26 bin 588 öğretmenin pandemiden olumsuz etkilendiğini öne süren Diyarbakır Eğitim İzleme Kurulu, “Bu yıl 8.sınıfı bitiren 47 bin 228 öğrenciden 4300’ü örgün eğitime kayıt yaptırmamıştır. Örgün eğitim dışında kalan çocuklarımız için kaygılarımız var” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-orgun-egitim-disinda-kalan-cocuklar-icin-kaygiliyiz-101055.html

 

 

HIRSIZLAR, ÇOCUK OYUN PARKLARINA DADANDI

Diyarbakır'da hırsızların yeni hedefi çocuk oyun parkları oldu. Hırsızlar, çok yakın zamanda yenilenen parkların içindeki alet ve oyuncakları çalarak çocukların oyun alanlarını daralttı. Aletlerin çalındığı parkların çocuklar için büyük tehlike arz ettiğini belirten ebeveynler, kendini bilmez hırsızlara sert tepki gösterdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--hirsizlar-cocuk-oyun-parklarina-dadandi-101049.html

 

 

DİYARBAKIR’DA BAYRAK TÖRENİ EŞLİĞİNDE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’daki okullarda da bayrak töreni eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bayrak-toreni-esliginde-istiklal-marsi-okundu-101042.html

 

 

DİYARBAKIR'DA 68 PERSONEL ALINACAK

İçişleri Bakanlığı tarafından Merkez ve Taşra teşkilatlarındaki çeşitli pozisyonlarda görevlendirilmek üzere alımı yapılacak olan 1772 sözleşmeli personel için ilan metni yayınlandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-68-personel-alinacak-101054.html

 

 

BÜYÜKŞEHİR 220 GÜNDE 5 BİN AĞAÇ DİKTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2020 Haziran ayından itibaren bugüne dek kentteki park, bahçe, kaldırım ve refüjlere farklı türde 5 bin 128 ağaç dikti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-buyuksehir-220-gunde-5-bin-agac-dikti-101053.html

 

 

İKİ KÖY ARASINDAKİ ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI BARIŞLA SONUÇLANDI

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Tilver ile karabudak köyü arasında 5 yıldır süren arazi sınırı anlaşmazlığı barışla sonuçlandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-iki-koy-arasindaki-arazi-anlasmazligi-barisla-sonuclandi-101052.html

 

 

DİYARBAKIR'DA AVUKATI ÖLDÜREN ZANLIYA 16 YIL 8 AY HAPİS

Diyarbakır'da yaklaşık 2 yıl önce çıkan silahlı kavgada avukat Armanç Arkaş'ın ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan sanık Abdurrahman D., 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-avukati-olduren-zanliya-16-yil-8-ay-hapis-101056.html

 

 

HIRSIZLAR SADAKA KUTUSU VE İŞÇİLERİN MAAŞINI ÇALDILAR

Diyarbakır’da bir tekstil fabrikasına giren hırsızlar, içinde işçilerin maaşı olan 350 bin liranın bulunduğu 300 kilogramlık kasa ile sadaka kutusunu alıp kayıplara karıştı. Olay anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-hirsizlar-sadaka-kutusu-ve-iscilerin-maasini-caldilar-101050.html

Editör: TE Bilisim