Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

MADDE BAĞIMLILARI VE HIRSIZLAR, PEYAS MEZARLIĞI’NI MESKEN TUTTU

Diyarbakır Kayapınar ilçesindeki Peyas Mezarlığı, yıllardır madde bağımlıları ve hırsızların meskeni haline geldi. Mezarlıktaki demir parmaklık ve kapıları çalan hırsızlar mezarlıklara büyük zarar verirken, mezarlıkta ateş yakan uyuşturucu bağımlıları ise mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Peyas Mezarlığı’nın yıllardır hizmet görmediği için harabeye döndüğünü savunan mahalle sakinleri, mezarlığın bakımının yapılması ve mezarlığa bekçi bırakılması için yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--madde-bagimlilari-ve-hirsizlar-peyas-mezarligi-ni-mesken-tuttu-101104.html

 

 

DİYARBAKIR’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KORONA AŞISI YAPILMAYA BAŞLANDI

Türkiye’de 'Acil Kullanım Onayı' verilen CoronaVac aşısı, sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına korona aşısı yapıldı. Silvan'da ise aşıyı ilk yaptıran İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Utangaç, ilçe genelinde 600 sağlık çalışanın aşılanacağını belirtti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-saglik-calisanlarina-korona-asisi-yapilmaya-baslandi-101110.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 2 NOKTAYA YER ALTI BARAJI YAPILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı, son yıllarda etkisini daha fazla htiren kuraklığa karşı harekete geçti. 48 ilde 100 tane yapılacak yeraltı barajının 2’i Diyarbakır’a yapılacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-2-noktaya-yer-alti-baraji-yapilacak-101106.html

 

 

DEVA PARTİSİ'NDEN 13 MADDELİK ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ ÖNERİSİ

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik İl Başkanlığı Bağlar Kaynartepe’de yapılacak olan “yerinde kentsel dönüşüm” projesine dair basın açıklaması yaptı. Parti adına açıklama yapan Kasım Solmaz, yapılan araştırmalar sonucunda 13 maddeden oluşan kentsel dönüşüm raporu hazırladıklarını belirterek, “kentsel dönüşüm ile yapılmak istenen fiziksel, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin göz ardı edilmesi, kentsel dönüşüm maksadı ile kent içinde ve kent dışında yeni rant alanları oluşturulmasının amaçlandığı endişesidir. Konut dokunulmazlığı, barınma hakları ve kiracıları da kapsayacak şekilde güvence altına alınması gerekmektedir” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-deva-partisi-nden-13-maddelik-kentsel-donusum-onerisi-101103.html

 

 

BİSMİL'DE ÜRETİLİYOR, İTALYA'DAKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI GİYİYOR

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde lise öğrencileri tekstilde çığır açtı. Okullarında kurulan atölye sayesinde hem öğrenip hem de para kazanan öğrencilerin ürettiği ürünler, Avrupa'ya gönderiliyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-bismil-de-uretiliyor-italya-daki-saglik-calisanlari-giyiyor-101108.html

 

MEB’İN ‘SEÇMELİ DERS’ AÇIKLAMASINA TEPKİ

Amed Eğitim Sen 2 Nolu Eğitim Sekreteri Kadriye Kaya, MEB’in ortaokul ve liseler için seçmeli ders tercihlerinin yapılacağına dair açıklamasına tepki gösterdi. Seçmeli derslerin tercihlerinde öğrencilerin özgür iradesiyle tercihte bulunması gerektiğini belirten Kaya, “Bu durum tercihe değil zorunlu ders seçmeli hale getirilmemelidir. Buradan iktidara sesleniyoruz: Velilere ve öğrencilere, eğitim emekçilerine seçmeli ders konusunda baskı uygulayan, başına buyruk hareket eden okul yönetimleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-meb-in-secmeli-ders-aciklamasina-tepki-101121.html

 

 

AMEDSPOR DEPLASMANDA 1 PUAN ALDI

Amedspor, deplasmanda karşılaştığı Çorum FK ile 2-2 berabere kaldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-amedspor-deplasmanda-1-puan-aldi-101115.html

Editör: TE Bilisim