Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

“YOĞUN BAKIMLIK OLMAMAK İÇİN AŞI OLUN”

Diyarbakır’da koronavirüs vaka sayısında bu hafta büyük düşüş yaşanırken, Diyarbakır Tabip Odası (DTO) Genel Sekreteri Mustafa Mesut Kaya ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, aşının insanları yoğun bakıma girmesinden koruduğunu belirterek, herkesin tedbirlere uyup aşı olmasını istedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yogun-bakimlik-olmamak-icin-asi-olun-102291.html

 

 

BİSİKLET TUTKUNLARI, KENTİN BİSİKLET ŞEHRİ OLMASI İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Diyarbakır’da genç bisiklet ve doğa tutkunları kentte yaptıkları bisiklet turlarıyla övgü topluyorlar. Bisiklet tutkunları, kentin bisiklet şehri olması için de destek istiyorlar.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--bisiklet-tutkunlari-kentin-bisiklet-sehri-olmasi-icin-destek-bekliyor-102289.html

 

 

SURLARIN RESTORASYON ÇALIŞMALARI 500 GÜNDE TAMAMLANACAK

Diyarbakır’ın UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Surlarda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, gerçekleşmekte olan projenin 500 gün içerisinde tamamlanıp bitirilmek istenildiği açıklandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--surlarin-restorasyon-calismalari-500-gunde-tamamlanacak-102297.html

 

 

DİYARBAKIR'DA KUMRU’NUN FEDAKARLIK ÖRNEĞİ

Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, geçtiğimiz günlerde tedavisi tamamlanan atmaca, şahinler ve kumru kuşunu doğaya bırakmıştı. Doğaya bırakılan kumru tedavisi tamamlanmayan diğer kumru için geri geldi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-kumru-nun-fedakarlik-ornegi-102288.html

 

 

VARLIK VE YOKLUĞUN MÜCADELESİ: ÇANAKKALE ZAFERİ

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Karaloğlu mesajında, milli iradenin karşısında hiçbir gücün duramayacağını dünya ilan eden Çanakkale Zaferi'nin fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir varlık ve yokluk mücadelesi olduğunu söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-varlik-ve-yoklugun-mucadelesi-canakkale-zaferi-102298.html

 

 

DİYARBAKIR'DA OKEY OYNAYAN 17 KİŞİYE 61 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yasak olmasına rağmen kahvehanede okey oynayan 17 kişiye toplam 61 bin 200 lira para cezası kesildi. Ruhsatsız olan kıraathane sahibine de 58 bin lira idari para cezası uygulandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-okey-oynayan-17-kisiye-61-bin-lira-ceza-kesildi-102305.html

 

 

DİYARBEKİRSPOR, LİDERLİK TAHTINI YENİDEN DEVRALDI

Çankaya FK'yı deplasmanda 3-0 mağlup eden Diyarbekirspor, geçen hafta Bucaspor 1928'e kaptırdığı liderliği geri alarak son 7 haftaya zirvede girdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekirspor-liderlik-tahtini-yeniden-devraldi-102303.html

 

 

BAĞCILAR MAHALLE MUHTARININ TEBLİGAT NÖBETİ

Türkiye’nin en büyük mahallesi olan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nin muhtarı Şehmuz Şirdenli, on bine yakın resmi tebligat nedeniyle kendi görevini yapamadığını söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-bagcilar-mahalle-muhtarinin-tebligat-nobeti-102299.html

 

 

İKİ AİLE ARASINDAKİ 40 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SONUÇLANDI

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Alaca Mahallesi'nde 40 yıldır aralarında husumet bulunan Polat ve Özbay aileleri, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet ile kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-iki-aile-arasindaki-40-yillik-husumet-barisla-sonuclandi-102302.html

 

 

DİYARBAKIR'DA GERGEDAN BÖCEĞİ BULUNDU

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Sivrice mezrasında bir vatandaş, nadir görülen gergedan böceği buldu. Bulunan gergedan böceği, yeniden doğal ortamına bırakıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-gergedan-bocegi-bulundu-102301.html

Editör: TE Bilisim