Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

GÜNEYDOĞU'DA BİR İLK: DİYARBAKIR’DA DOWN SENDROMLULAR DERNEĞİ KURULDU

5 çocuk babası Zeyni Kılıç 4,5 yaşındaki down sendromlu oğlu Selim Can (4) ve oğlu gibi çocukların gelişimine katkı sunmak amacıyla Diyarbakır Down Sendromlular Derneği'ni kurdu. Derneğin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilk olduğunu dile getiren Kılıç, “Derneğimiz Türkiye’de ve dünya da down sendromu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip çeşitli kurumlarda işbirliği geliştirerek öncü projeler üretmektir” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--guneydogu-da-bir-ilk-diyarbakir-da-down-sendromlular-dernegi-kuruldu-101724.html

 

 

DİYARBAKIR'DA EKMEK ZAMMI İPTAL EDİLDİ!

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası kararıyla yapılan ve kamuoyunca tepkilere neden olan ekmeğe zam konusu Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla toplanan komisyon tarafından iptal edildi. Konu sektör yetkililerince yeniden görüşülecek.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ekmek-zammi-iptal-edildi-101725.html

 

 

DİYARBAKIR YOLCU OTOBÜSÜ TIRA ARKADAN ÇARPTI: 3 ÖLÜ, 30 YARALI

Şanlıurfa'da yolcu otobüsünün buğday yüklü tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken 30 kişi ise yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-yolcu-otobusu-tira-arkadan-carpti-3-olu-30-yarali-101731.html

 

 

DİYARBAKIR’DA KISA SÜRELİ DOLU ŞEHRİ BEYAZA BÜRÜDÜ

Diyarbakır’da etkili olan dolu kısa sürede şehri beyaza bürüdü. Bir anda etkisini gösteren dolu cadde ve sokakları beyaza bürüdü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-da-kisa-sureli-dolu-sehri-beyaza-burudu-101741.html

 

 

MEDENİYET DİLLERİ ATÖLYESİ’NE KAYITLAR BAŞLIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Arapça, Farsça, Osmanlıca, Kürtçe, Zazaca ve Süryanice olmak üzere 6 dilde Medeniyet Dilleri Atölyesi adıyla açacağı kursların kayıtları başlıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-medeniyet-dilleri-atolyesi-ne-kayitlar-basliyor-101739.html

 

 

DİYARBAKIR’DA AKADEMİ LİSE BİN ÖĞRENCİYLE DERS BAŞI YAPTI

Çocukların eğitim seviyelerini yukarılara taşımak için Bilgi Evi’ni kentte kazandıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, lise öğrencilerini üniversite sınavlarına hazırlamak amacıyla açtığı Akademi Lise bin öğrencinin katılımıyla ders başı yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-akademi-lise-bin-ogrenciyle-ders-basi-yapti-101736.html

 

 

DEVA PARTİSİ: MAHALLELERDE HALK MECLİSİ OLUŞTURULMALI

Deva Parti Diyarbakır İl Yerel Yönetimler Ve Şehircilik Başkanlığı, Diyarbakır ili taşra/merkez yerleşim alanlarında yaşanan alt yapı ve üst yapı sorunlara ilişkin hazırladığı raporu açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-deva-partisi-mahallelerde-halk-meclisi-olusturulmali-101734.html

 

 

DAĞKAPI MEYDANI'NDA ZILGITLI PROTESTO

Cezaevlerindeki hak ihlalleri ve özsavunmada bulunan kadınların durumuna dikkati çekmek için insan zinciri oluşturmak isteyen kadınlar, polisin engellini zılgıtlarla protesto etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-dagkapi-meydani-nda-zilgitli-protesto-101749.html

 

DİYARBEKİRSPOR DEPLASMANDA BERABERE KALDI

Diyarbekirspor deplasmanda Artvin Hopaspor ile golsüz berabera kaldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekirspor-deplasmanda-berabere-kaldi-101746.html

 

 

DİYARBAKIR’DA ÖĞRENCİLERE BİNLERCE KAYNAK KİTAP DAĞITILDI

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Diyarbakır'daki öğrencilere 12.765 kaynak kitap dağıttı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ogrencilere-binlerce-kaynak-kitap-dagitildi-101735.html

Editör: TE Bilisim