Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

KIRTASİYECİLER KAN AĞLIYOR!

Koronavirüs salgını nedeniyle iş yapamadıkları için kan ağladıklarını belirten kırtasiye işletmecileri, satışlarda yüzde 70 düşüş olduğu ve bu nedenle ekonomik sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Kırtasiye sektörünün pandemiden olumsuz etkilendiğine dikkat çeken kırtasiyeciler, salgın sürecinde kendilerine yapılan yardımın yetersiz olduğundan yakındılar.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kirtasiyeciler-kan-agliyor-102334.html

 

 

DİYARBEKİRSPOR’DAN BUCASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜNÜN SÖZLERİNE TEPKİ

Diyarbekirspor Yönetimi, liderlik yarışında olduğu Bucaspor 1928 takımın teknik direktörünün önceki gün oynadıkları Artvin Hopaspor maçından sonra “PKK ve Diyarbakır’dan kaç para aldınız?” şeklindeki sözlerini yazılı açıklama yaparak kınadı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekirspor-dan-bucaspor-teknik-direktorunun-sozlerine-tepki-102337.html

 

 

İHD: ÖZTÜRK TÜRKDOĞAN DERHAL SERBEST BIRAKILSIN

İHD, Diyarbakır Barosu, TİHV ve Tabip Odası; İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın Ankara’da gözaltına alınmasına tepki göstererek, Türkdoğan'ın derhal serbest bırakılmasını talep ettiler.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-ihd-ozturk-turkdogan-derhal-serbest-birakilsin-102353.html

 

 

BÖLGEDEKİ STK’LAR VE MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ‘HDP’ AÇIKLAMASI

HDP’nin kapatılmasına yönelik açılan dava ve tartışmalar Doğu ve Güneydoğu illerinin etkin Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Meslek Örgütlerinden ortak açıklama yapıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-bolgedeki-stk-lar-ve-meslek-orgutlerinden-hdp-aciklamasi-102338.html

 

 

MAHKEME KARARIYLA 2 SAATLİK GÖRÜŞ HAKKI BULUNAN BABA, 7 AYLIK ÇOCUĞUNU KAÇIRDI

Diyarbakır'da yaklaşık 2 yıl önce evlendikten sonra Antalya'ya yerleşen Zerin F., eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla 7 aylık hamileyken baba evine geri döndü. Burada bir kız çocuğu dünyaya getiren Zerin F., eşine boşanma davası açtı. M.F., yaklaşık 1 ay önce 2 saatlik görüşte aldığı kızını bir daha getirmedi. Acılı anne, evladına kavuşmak için yetkililerden destek istedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-mahkeme-karariyla-2-saatlik-gorus-hakki-bulunan-baba-7-aylik-cocugunu-kacirdi-102341.html

 

 

DİJİTAL GÖSTERİM MERKEZİ’NDE ÇANAKKALE ZAFERİ ANLATILIYOR

Diyarbakır’da bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezi’nde bu ay Çanakkale Zaferi anlatılıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--dijital-gosterim-merkezi-nde-canakkale-zaferi-anlatiliyor-102336.html

 

 

DİYARBAKIR'DA PAZAR GÜNÜ BAZI YOLLAR KAPANACAK

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, pazar günü kentte yapılacak olan "Nevruz etkinliği" ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-pazar-gunu-bazi-yollar-kapanacak-102349.html

 

 

DİYARBAKIR’DA TREN HATTINA ÜST GEÇİT YAPILDI

Diyarbakır’da kentin ortasından geçen tren hattına çekilen ihata duvarı projesinde öngörülen üst geçitler hayata geçiyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-tren-hattina-ust-gecit-yapildi-102354.html

 

 

DÜ’DE 100 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Dicle Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, 100 fidan toprakla buluşturuldu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-du-de-100-fidan-toprakla-bulusturuldu-102351.html

 

 

DİYARBAKIR'DA ÇİFTÇİLERE 3 BİN ADET DUT FİDANI DAĞITILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel üreticiyi desteklemek amacıyla Ergani ve Çermikli 120 çiftçiye toplam 3 bin adet dut fidanı dağıttı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ciftcilere-3-bin-adet-dut-fidani-dagitildi-102352.html

 

 

TUNCELİ BELEDİYESİ'NDE İŞÇİ MAAŞI 8 BİN TL OLDU

Tunceli belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeyle, kadrolu 63 çalışana yüzde 20 zam yapıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-tunceli-belediyesi-nde-isci-maasi-8-bin-tl-oldu-102350.html

Editör: TE Bilisim