Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

SUR'DA ÇOCUKLUĞUNUN GEÇTİĞİ EVİ ÇOCUKLAR İÇİN SANAT ATÖLYESİNE ÇEVİRDİ

Diyarbakırlı Üniversite öğrencisi Şehmus Kaya, Sur’da çocukluğunun geçtiği evi sanat atölyesine çevirerek çocuklara ücretsiz olarak geri dönüşüm malzemelerini işleme ve resim öğretiyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--sur-da-cocuklugunun-gectigi-evi-cocuklar-icin-sanat-atolyesine-cevirdi-102409.html

 

 

DİYARBAKIR’DA DAMA TURNUVASI DÜZENLENDİ

Diyarbakır’da bir araya gelen yaşlı vatandaşlar, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Dama Turnuvası düzenledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-da-dama-turnuvasi-duzenlendi-102401.html

 

 

DİYARBAKIRLI GENÇLER UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ OYUNLARI ÇİZDİLER

Diyarbakır’da bir araya gelen gençler, bir okulun bahçesinde unutulmaya yüz tutmuş oyunları tebeşir ve boyalarla çizdiler.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakirli-gencler-unutulmaya-yuz-tutmus-oyunlari-cizdiler-102406.html

 

 

SUR’DAKİ MAMA KAPLARI ZEHİR SAÇIYOR!

Diyarbakır’da sokak hayvanlarının beslenmesi için parklara bırakılan su ve mama kapları, bakımsızlık nedeniyle hayvanların sağlığını tehdit ediyor. Yetkililer tarafından düzenli olarak kontrolü ve temizliği yapılmayan kaplar, çevreye kötü koku saçarken, duruma tepki gösteren hayvansever vatandaşlar yetkililere seslendi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sur-daki-mama-kaplari-zehir-saciyor-102417.html

 

 

BÜYÜKŞEHİR İŞÇİ MAAŞINA YÜZDE 47 ZAM YAPTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile DİSK-Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu sözleşme ile personellerin sosyal haklarına yüzde 200'e, aldıkları maaşlara da yüzde 47'ye yakın zam yapıldı. Törende konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, ''Yevmiyelere enflasyon +1 puan vererek yüzde 15,60 zam yaparak en düşük maaş alan arkadaşımıza yüzde 47 zam yaptık. Helalühoş ve hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-buyuksehir-isci-maasina-yuzde-47-zam-yapti-102408.html

 

 

HDP DİYARBAKIR İL EŞBAŞKANLARI TAHLİYE EDİLDİ

Diyarbakır HDP İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, yargılandıkları davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-hdp-diyarbakir-il-esbaskanlari-tahliye-edildi-102412.html

 

 

DİYARBAKIR’DA KUVVETLİ RÜZGAR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, bugün (Salı) öğle saatlerinden ertesi gün (Çarşamba) akşam saatlerine kadar görülecek güneyli rüzgarların kuvvetli ve fırtına şeklinde olması, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Çarşamba günü gece saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli olacağı tahmininde bulunarak vatandaşları ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşumu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-kuvvetli-ruzgar-ve-saganak-yagis-uyarisi-102416.html

 

 

 

“YEŞİLAY ROBOTİK KAFE” PROJESİ DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Yeşilay Diyarbakır Şubesi, “Yeşilay Robotik Kafe” projesiyle T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Gençlerin uluslararası arenada akranlarıyla rekabet edebilecek düzeyde bireyler olmasını sağlamak için gerekli imkân ve zemini oluşturmayı amaçlayan proje, bağımlılıkla mücadeleye sağlayacağı katkıyla diğer projeler arasında öne çıkarak başarı elde etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yesilay-robotik-kafe-projesi-destek-almaya-hak-kazandi-102420.html

 

 

"DİYARBAKIR 3 VEYA 5 REHBERLE TANITILACAK BİR ŞEHİR DEĞİLDİR"

Diyarbakır'da rehber sayısının az olduğunu ve bunun kentin tanıtımında olumsuz etki oluşturduğunu belirten Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aksu, şehre gelmeyi planlayan yabancı turistlerde oluşan, kentin güvenli olmadığına dair algınında da ortadan kaldırılması için çalışma başlatılması gerektiğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-3-veya-5-rehberle-tanitilacak-bir-sehir-degildir-102422.html

 

 

DİYARBAKIR'IN 6 TAKIMI AYNI GRUPTA

Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde 2020-2021 sezonu grupları belli oldu. TFF'nin son dakika kararıyla Bismil 1936Spor ve Silvan Belediyespor da lige alınınca Diyarbakır'ın bu ligdeki takım sayısı 6 oldu. Diyarbakırspor, Bağlar Belediyespor, Çınar Belediyespor, Bismil 21Spor, Bismil 1936Spor ve Silvan Belediyespor 1. Grupta mücadele edecek. Bu grup sadece Diyarbakır takımlarından oluşacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-in-6-takimi-ayni-grupta-102423.html

 

 

DİYARBAKIR’DA KURŞUNLU CAMİ ÇEVRESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde Ramazan ayında düzenlenmesi planlanan etkinlikler için Kurşunlu Cami çevresinde peyzaj düzenlemesi çalışmalarına devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Ramazan ayında açılması planlanan etkinlik alanı için tarihi Kurşunlu Cami ve çevresinde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-kursunlu-cami-cevresinde-peyzaj-calismasi-suruyor-102421.html

 

Editör: TE Bilisim