Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMLERİ İLE GELECEĞİ TASARLIYORLAR

Diyarbakır’da son dönemlerde dijital dönüşüme artan rağbet, kentte genç kitlelerin ilgi odağı haline geldi. Eğitimciler robotik kodlama atölyelerini ve kurslarını açarak, gelecekte oluşacak yeni projeler için Diyarbakır merkezli çalışmalar yürütmeyi düşünüyorlar.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--robotik-kodlama-egitimleri-ile-gelecegi-tasarliyorlar-101841.html

 

 

DİYARBAKIR’DA HAFTALIK VAKA SAYISINDA ARTIŞ VAR!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı. Buna göre 15-21 Şubat arasında Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 68,23, Ankara'da 35,39, İzmir'de 42,67 oldu. Koronavirüs vaka sayısında ilk üç il Ordu, Giresun ve Trabzon olarak sıralandı. Güneydoğu'daki iller ise son sırada yer aldı. Diyarbakır’da geçen hafta 17.58 iken bu hafta artış göstererek 18.00 olarak açıklandı. Bu sonuçla Diyarbakır, "ortak riskli" grubunda olmaya devam ederken normalleşme sürecinde sarı renk kategorisinde değerlendirecek.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-haftalik-vaka-sayisinda-artis-var-101845.html

 

 

DİYARBAKIR'DAKİ HAYVANLAR, HAYTAP’IN ÇİFTLİĞİNDE GÜVENDELER

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) 1 yıl önce Bursa’da kurduğu 'Emekli Yük ve Çiftlik Hayvanları Çiftliği’ne gönderilen hasta hayvanlar ömür boyu orada emekliliğin keyfini çıkartıyorlar.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-daki-hayvanlar-haytap-in-ciftliginde-guvendeler-101839.html

 

 

DİYARBAKIR’DA ÜCRETSİZ FİLM ATÖLYESİ KURULDU

Diyarbakır’da MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) onaylı olarak ücretsiz bir şekilde sürdürülen film atölyesi kuruldu. Atölye pandemi kuralları çerçevesinde eğitimlerini sürdürmektedir.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-da-ucretsiz-film-atolyesi-kuruldu-101840.html

 

 

YAZAR SİNANOĞLU’NDAN “SUR HALKI KRALI” MÜJDESİ

Bugüne kadar roman, özlü sözler, biyografi ve şiir türü olmak üzere 7 farklı kitabı okurlarına sunan Devran Sinanoğlu,sevenlerine “Sur Halkı Kralı”isimli öykü kitabının müjdesini verdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yazar-sinanoglu-ndan-sur-halki-krali-mujdesi-101842.html

 

 

DİYARBAKIR POLİSİ UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR

Diyarbakır'da son 2 ayda düzenlenen operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 37 milyon lira olan 621 kilogram esrar, 2,5 kilo metamfetamin, bin 800 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 132 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-polisi-uyusturucu-tacirlerine-goz-actirmiyor-101844.html

 

 

DÜZENSİZ GÖÇMENLERİN UMUT YOLCULUĞU DİYARBAKIR'DA SON BULUYOR

İnsan kaçakçıları tarafından korona virüs salgınına rağmen Afganistan'dan yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirilen düzensiz göçmenlerin umut yolculuğu Diyarbakır’da son buldu. Birçoğu salgından habersiz olan göçmenler, uyarılarla maske takıp sosyal mesafeye dikkat ediyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-duzensiz-gocmenlerin-umut-yolculugu-diyarbakir-da-son-buluyor-101847.html

 

 

ORGANİK PAZAR VATANDAŞLARI SAĞLIKLI ÜRÜNLERLE BULUŞTURUYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık 2020’de hizmette açtığı Doğal ve Organik Ürünler Pazarı, vatandaşları sağlıklı gıda ürünleriyle buluşturuyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-organik-pazar-vatandaslari-saglikli-urunlerle-bulusturuyor-101849.html

 

 

DİYARBAKIR’DA YENİ İMAR YOLLARI AÇILIYOR

Yenişehir Belediyesi yeni imar yollarının yapımı ile ilçede şehir içi ulaşım ağını rahatlatmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-yeni-imar-yollari-aciliyor-101848.html

Editör: TE Bilisim