Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

DİYARBAKIR HAYALET KENTE DÖNÜŞTÜ

Korona virüs tedbirleri kapsamında dün akşam saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam kapanma nedeni ile Diyarbakır hayalet kente dönüştü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-hayalet-kente-donustu-103159.html

 

 

VİDEO- DİYARBAKIR'DA TAM KAPANMADA İLK CUMA NAMAZI KILINDI

Diyarbakır'da, korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmada vatandaşlar, evlerinin yakınlarındaki camilere giderek maske, mesafeye dikkat edip cuma namazını kıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-da-tam-kapanmada-ilk-cuma-namazi-kilindi-103174.html

 

 

DİYARBAKIR'DA BU KADARINA DA PES DEDİRTEN HIRSIZLIK

Diyarbakır’da önceki gün bir siteye giren hırsızlar 4 aracın camını kırıp değerli eşya aradı. Araçlarda umduklarını bulamayan hırsızlar, hoparlörleri çalarak kayıplara karıştı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bu-kadarina-da-pes-dedirten-hirsizlik-103162.html

 

 

DİYARBAKIR’DA YEREL ESNAFA DESTEK KAMPANYASI

DİSİAD, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanmaya başlanan 17 günlük tam kapanma sürecinde yerel esnafın desteklenmesi için kampanya başlattı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-yerel-esnafa-destek-kampanyasi-103167.html

 

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TÜM SORUNLARI BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikasi Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, sağlık çalışanlarının kronik hale gelen sorunlarının çözümü, talep ve beklentilerinin karşılanmasını, zorlukların son bulmasının gerektiğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-saglik-calisanlarinin-tum-sorunlari-bir-an-once-cozulmeli-103175.html

 

 

DİYARBAKIR’DA BÖLGENİN İLK ÇAPRAZ BÖBREK NAKLİ GERÇEKLEŞTİ

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bölgenin ilk çapraz böbrek nakli yapıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bolgenin-ilk-capraz-bobrek-nakli-gerceklesti-103172.html

 

 

SUR BELEDİYESİ ASTIĞI AFİŞLE BORCUNU AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesini yaklaşık 201 milyon liralık borçla devralan kayyum Abdullah Çiftçi, borçları 34,5 milyon liraya kadar indirdiğini açıkladı. Ödenen ve kalan borçları afişle belediye binasına astıran Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çiftçi, “Şimdi çok daha güçlü bir belediye olarak halkımızın hizmetindeyiz." dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sur-belediyesi-astigi-afisle-borcunu-acikladi-103177.html

 

 

SUR'DA TAMAMLANAN KONUTLARIN ANAHTAR TESLİMİ BAŞLIYOR

Tarihi Sur ilçesindeki ihya ve imar çalışmalarında sona gelindi. Çalışmalar kapsamında 57 adet yapıdan 28’i önümüzdeki hafta hak sahiplerine teslim edilecek.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sur-da-tamamlanan-konutlarin-anahtar-teslimi-basliyor-103166.html

 

 

 

DİYARBEKİRSPOR ŞAMPİYONLUK MAÇINA ÇIKIYOR!

Son haftaya Bucaspor 1928’in 3 puan önünde lider giren Diyarbekirspor’a, TFF 2. Lig’e yükselmesi için İstanbul’da, Arnavutköy Belediyespor’la yapacağı maçta alacağı 1 puan yeterli olacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekirspor-sampiyonluk-macina-cikiyor-103165.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 45-65 YAŞ ARASI KORONA HASTALARINDA ARTIŞ

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Görevlisi Muhammet Asena, bölgede hasta sayısının 100 binden 150 bin civarına ulaştığını belirterek aşı sırası gelen vatandaşlara, mutlaka aşılarını olmaları konusunda çağrıda bulundu. Başhekim Asena, 45-65 yaş arasındaki artışı da dikkat çekti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-45-65-yas-arasi-korona-hastalarinda-artis-103163.html

 

 

 

Editör: TE Bilisim