Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Diyarbakırlı 7. Sınıf öğrencisi Öznur Mehmetoğlu, ‘Renklerin Dansı’ resim sergisini Saint George Sanat Galerisi’nde açılışını yaptı. 6 yaşından bu yana resim yapan Mehmetoğlu, 2019 B1C KIDS 5. Ulusal Resim Yarışması’nda altın madalya alarak Türkiye birincisi olmuştu.

 

“DOĞA VE RENKLERİ ÇOK SEVİYORUM”

Kayapınar ilçesinde bulunan Hattat Hamit Aytaç Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Öznur Mehmetoğlu, 3’ncü sergisinin heyecanını yaşarken sanatseverleri de sergisine davet etti. Gazetemize konuşan Mehmetoğlu, şöyle konuştu: “Renklerin Dansı” benim 3’üncü kişisel sergim. Renklerin kaynağı doğa olduğu için doğa ve renkleri çok seviyorum. Renklerin bir arada buluştuğu bir sergi olarak düşündüm. Resimlerimin çoğu doğaya yada canlı renklere ait.

 

“ALTIN MADALYA ALARAK TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUM”

Aynı zamanda yetenek sınavıyla girdiğim Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi(Bilsem)’de resim eğitimi alıyorum. 6 yaşından beri resim yapıyorum. 2019 B1C KIDS 5. Ulusal Resim Yarışması’nda altın madalya alarak Türkiye birincisi oldum. Şuana kadar 6 tane başarı belgem bulunmaktadır. İlk sergim pandemiden dolayı online olarak açtım. Şimdi ise 3’üncü kişisel sergimi açtım. Çok heyecanlı ve mutluyum. Bu süreçte yanımda başta aileme ve herkese de çok teşekkür ederim.

 

“ŞİMDİYE KADAR ÜÇ TANE KARMA SERGİYE KATILDIM”

Bunlar sırasıyla; Muğla-Bodrum-Bitez’de düzenlenen 8. Kırmızı Beyaz 30 Ağustos Temalı Karma Resim Sergisi, Birleşmiş Ressamlar Kulübü’nün Ankara Zafer Sanat Galerisi’ndeki Bana Sevgini Anlat karma sergi ve Diyarbakır-Silvan’da Doğa ve İnsan temalı karma sergilerine katıldım.”

Editör: TE Bilisim