MÜCADELE HABER- Genel Başkan Cihan Okçu diğer illerde sağlık çalışanları ücretsiz kart ile toplu taşımadan faydalanırken Diyarbakır’da ise personel kimlik kartlarıyla bu durumun sağlandığını ve bu durumun palyatif bir çözüm olduğunu, kalıcı olarak sağlık çalışanlarına toplu ulaşımda geçerli olan ücretsiz kart çıkarılması gerektiği ve bu konuda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına resmi talepte bulunduklarını ifade etti.

 

Bir Sağlık-İş resmi yazısında; “2020 yılı itibariyle tüm dünyada ve ülkemizde baş gösteren COVID-19 pandemisiyle mücadelede sağlık çalışanları olarak en ön safta yer aldık. Birçok kamu ve özel kuruluşlarda esnek, uzaktan veya dönüşümlü çalışılırken sağlık çalışanı olarak bizler aralıksız görevimizi en iyi şekilde yerine getirdik. Bu minvalde, sağlık çalışanlarına belediye başkanlığınızca çalıştıkları kurumun personel kartlarını göstermek şartıyla toplu ulaşım hizmetinden bilabedel olarak yararlanması sağlanmıştır. Ancak bu palyatif bir durum olmakla beraber, pandemi boyunca büyük fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanların kalıcı olarak belediyenizce “ücretsiz kart” uygulamasına tabi tutulmasını talep etmekteyiz.” İfadelerine yer verildi.

 

PALYATİF DEĞİL KALICI KARARLAR ALINMALI

Öte yandan pandemi boyunca en çok yıpranan meslek gurubunun sağlık çalışanları olduğu vurgulayan Okçu, “Personel kimlik kartlarıyla toplu ulaşımdan daha ne kadar ücretsiz yararlanılacağı belirsiz derken, ücretsiz kart yöntemiyle bu duruma kalıcı bir çözüm üretilmiş olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanlığınca bu talebimize olumlu yaklaşılıp bu yönde karar alınması doğrultusunda sağlık çalışanlarınca ciddi bir memnuniyet yaratacaktır.

 

ALKIŞTAN DAHA ETKİLİ

Genel Başkan Okçu, şimdiye kadar personel kimlik kartlarıyla toplu ulaşımdan yararlanan sağlık çalışanlarının kalıcı olarak ücretsiz kart çıkarma hakkına sahip olmaları durumunda pandemi başındaki alkıştan daha çok memnuniyet oluşturacağını söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim