Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Koronavirüs salgını ve yağışlı hava sebebiyle evlerine çekilen vatandaşlara uyarıda bulunanHayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, sokak hayvanları için herkesin evinin önüne mama ya da ekmek kırıntısı bırakmasını istedi.  Bu mevsimde hayvanların oldukça yiyecek bulamadığı için zor günler geçirdiğini dile getiren Ekmekçiler, sokak hayvanlarının ihmal edilmemesi için herkesin duyarlı olmasını istedi.

 

 

Gazetemize açıklamada bulunan HAYTAP Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler şöyle konuştu: 

 

“KAR YAĞDIĞI ZAMAN HAYVANLAR İÇİN ÜZÜLÜYORUZ”

“Kar yağdığı zaman hayvanlar için üzülüyoruz. Her tarafı kar kapladığı için hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyor.Tüm vatandaşlarımızın sokak hayvanlarına yiyecek yardımı yapmasını istiyorum. Kar yağışı bizler için iyi oluyor ama sokak hayvanları için pek de iyi olmuyor. Başta kediler, köpekler ve kuşlar olmak üzere hayvanlar yiyecek bulmakta zorluk yaşıyorlar. İnsanlar tabi evlerinin kenarına yiyecek bırakmayı ihmal ettikleri için, hayvanların yemek bulmaları çok zor bir duruma dönüşüyor. 

 

“İNSANLARIN DUYARLI OLMASIYLA HAYVANLARIN AÇ OLMALARI BİTECEKTİR”

Biz de hayvanların hayatta kalmaları için sokak kenarlarına, kapılarımıza yiyecek bırakıyoruz. Bu sebeple de sokağa çıkıp birkaç hayvanı beslememiz gerekiyor. Herkes kapısının önündeki hayvanı beslerse, zaten bu hayvanlar doymuş olacaklar. Bende sokağa çıkarak en az 200 tane hayvanı besledim.Sağ olsunlar gönüllülerimiz de besliyorlar. En azından bulunduğumuz bölgedeki hayvanları aç bırakmamaya çalışıyoruz. Tabii ki de her bir hayvanımıza ulaşmak çok zor. Ancak insanların duyarlı olmasıyla hayvanların aç olmaları bitecektir. İnsanlar da bizim gibi yapsınlar. Çünkü ben tek başıma bütün Diyarbakır’ı beslemem mümkün değildir. Herkes kapısının önündeki, çevresindeki hayvanı beslerse, o hayvanların da açlık sorunları çözülmüş olur.

 

“İNSANLARIN MAMAYA ULAŞMALARI ÇOK ZOR OLUYOR”

İnsanların mamaya ulaşmaları çok zor oluyor. Bu yüzden de en basiti evlerinin önüne artan yemeklerini götürüp bırakabilirler ya da kemik alıp, haşlayarak içine ekmek doğrayıp bırakabilirler. Aynı şekilde makarnayı haşlayıp bırakabilirler. Bunlar hayvanlar için hem doyurucu oluyor, hem de onların hayata tutunmasını sağlayabilir. Kuşlar içinde evlerinin balkonuna ekmek kırıntılarını dökerlerse çok iyi olur.”

Editör: TE Bilisim