MÜCADELE HABER- Movies that Matter ve UNDP Türkiye desteğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG), 1-4 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır’da çevrimiçi ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri Diyarbakır, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisinden 12 belgeseli izleyiciyle buluşturacak.

 

Ekolojik ve sosyal sorunların birbiriyle ilişkisini, ve sürdürülebilirlik perspektifi ile ilişkilendirilerek daha kapsamlı ve geniş bakış açısıyla ele alınan insan haklarını konu alan SYFG’de film gösterimlerinin yanı sıra davetli konuşmacılarla çevrimiçi panel ve tartışmalar yer alacak. Programda Av. Selvi Tunç (Göç ve İnsani Yardım Vakfı), Uzman Dr. Cegerxwin Polat, Prof. Dr. Selçuk Ertekin, Doç. Zeki Kanay, Nejdet Sezgin, Yük. Mim. Elif Ebru Yılmaz, Özlem Erol (Moyy Atölye), Dr. Eray Çaylı (The European Institute, London School of Economics and Political Science-LSE) izleyicilerle çevrimiçi söyleşiler gerçekleştirecek.

 

Temel sağlık hizmetlerinden çocuk işçiliği ve çocuk köleliğine, gıda ve tekstil sektörlerinde sorumlu tedarik zincirinden çatışma ve savaşa, iklim değişikliğinden enerji sorunlarına, suya erişim hakkından zehirsiz gıdaya erişime birçok temel meseleyi ele alan belgesellerden oluşan SYFG Seçkisi'nde yer alan filmler şöyle:

 

-Güç Bizde/Our Power 9’

-Seçme Vakti/Time to Choose 100’

-Bataklık Hayalleri/Marshland Dreams 7’

-Çikolata Davası/The Chocolate Case 90’

-EcoPeace Orta Doğu/EcoPeace Middle East 5’

-Yörüngeyi Değiştirenler/Bending the Arc 102’

-Müşterekler Algısı/A Commons Sense 8’

-Gerçek Bedel/The True Cost 92’

-Angaza 5’

-Zehirsiz Sofralar/No Pesticides on my Plate 42’

-Ortak Bir Hak /A Common Right Uganda 8’

-Kongo Mahkemesi/The Congo Tribunal 100’

 

Herkesin katılımına açık olan etkinliğe katılmak için "takipçi" kaydı yapılması ve ardından seanslara kayıt olunması gerekiyor. Etkinlik kapsamında yapılacak olan tüm gösterimler ücretsiz olacak. (Haber Merkezi)

 

Kayıt için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim