MÜCADELE HABER- Vali Münir Karaloğlu, il genelinde devam eden çalışmalarla ilgili yaptığı incelemelerine Bismil ilçesindeki Kültür Merkezi, Kütüphane ve Atık Su Arıtma Tesisi gibi bir dizi alanda yaptığı incelemelerle sürdürdü. İlk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Karaloğlu, burada Kaymakam Hamza Türkmen’le bir süre görüştü. Karaloğlu, Türkmen’den planlanan ve devam eden projeler ile ilçenin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

 

İlçede yapılacak olan kültür merkezi, kütüphane ve iki park için yetkililerce Vali Karaloğlu’na bir sunum yapıldı. Bin 420 m²’si kapalı olmak üzere toplam 3 bin 500 m²’lik bir alan üzerine inşa edilecek kütüphaneyle ilgili olarak Karaloğlu, Diyarbakır’ın yerel mimarisine uygun olması ve Diyarbakır’a özgü malzemelerin kullanılmasını istedi. Ayrıca, Karaloğlu Bismil kavşağı ve Buğday Pazarı kavşağı arasında devam eden çalışmaların haziran ayına kadar tamamlanması ve Bismil geçiş yoluna Büyükşehir Belediyesince peyzaj yapılması talimatını verdi.

 

ÇALIŞMALAR EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Sonrasında Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası olarak tahsis edilecek olan eski hastane binasında incelemelerde bulundu. Sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, vatandaşlara, kadın, aile, gençlik ve spor ile kültür ve sosyal hizmetler gibi çeşitli alan ve birimlerle hizmet sunacak binayla ilgili olarak çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasını istedi.

 

Burada yaptığı incelemelerin ardından beraberindekilerle birlikte okullar bölgesinde çalışmaları devam eden ve 250 kız öğrenciye yatılı olarak hafızlık eğitimi verilecek olan Yatılı Hafızlık Kız Kur’an kursunun çalışma alanını ziyaret etti.

 

Kursla ilgili olarak süreç hakkında yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, yılsonuna kadar çalışmaların tamamlanarak kız öğrencilerin hizmetine sunulmasını istedi.

 

Vali Karaloğlu, daha sonra hem Bismil hem de Diyarbakır için önemli bir proje olan Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu. Tesisi incelemesinden hemen önce DİSKİ yetkililerinden konuyla ilgili brifing alan Karaloğlu, günlük 12 bin 500 m³ kapasiteyle hizmet vermesi planlanan tesisin Bismil için önemli bir adım olduğunu ve bu yapılan projeden Dicle nehrinin de olumlu etkileneceğini belirterek “Dicle nehri daha temiz akacak” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim