Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Valisi ve  Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Münir Karaloğlu, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Mesajında engelleri aşmak için engelli vatandaşların elinden tutuklarını belirten Karaloğlu, “Bizlere düşen, öncelikle engelli vatandaşlarımızla ilgili engelleri ortadan kaldırmak ve onların günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almaktır” dedi.

Karaloğlu mesajında şöyle konuştu:

“Şunu çok iyi biliyoruz ki; kimimiz engelliyiz, hepimiz engelli adayıyız. Çünkü nerede, ne zaman, nasıl bir olayla karşılaşacağımızı hiçbirimiz bilemiyoruz. Bunun için birbirimizin halinden anlamak, engelleri ortadan kaldırmak için, devlet-millet el ele çalışıyoruz. Engelleri aşmak için engelli vatandaşlarımızın elinden tutuyoruz.

Devletimiz onların her alanda, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için kalıcı ve modern çözümler üretme sorumluluğu ile hareket ediyor. Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar artarak devam ediyor. Bu noktada bizlere düşen, öncelikle engelli vatandaşlarımızla ilgili engelleri ortadan kaldırmak ve onların günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almaktır.

Maalesef, bu yıl engelli vatandaşlarımıza ilişkin alacağımız tedbirleri, hepimizin önüne büyük bir engel olarak çıkan Korona virüse yönelik almak zorunda kaldık.  Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de son bir yıldır korona virüsle mücadele ediyor, önümüze çıkan bu sinsi engeli bertaraf etmeye çalışıyoruz.

Bu çerçevede, şehrimizde 3 Aralık Engelliler Günü’ne yönelik pek çok etkinlik planlamıştık. Ne yazık ki, bu yıl her sene engelli vatandaşlarımızla bir araya geldiğimiz ve onlara her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek adına düzenlediğimiz bu etkinlikleri, korona virüs nedeniyle ertelemek mecburiyetinde kaldık.

Umut ve temennim odur ki, bir ve beraber mücadele ederek, bu zorlu süreci atlatacağız. Sevgiyle tüm engelleri aştığımız gibi, virüs tehdidine karşı da kenetlenerek en kısa zamanda normal hayata döneceğiz, inşallah. Bu anlamlı günlerinde engelli vatandaşlarımızla yan yana gelemesek de, kucaklaşamasak da, en kısa zamanda yeniden bir araya geleceğimizi, senede bir gün değil, her gün yürekten yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyor, yarınlarının, bugünlerinden daha iyi olmasını niyaz ediyorum.

Engelsiz bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim