Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla bir toplantı yaptı. Video konferans sistemiyle gerçekleştirilen toplantıda Vali Karaloğlu’nun yanı sıra, Vali yardımcıları ve Kaymakamlar yer aldı. Toplantıda yeni atanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlara tavsiye ve önerilerde bulunan Vali Karaloğlu, Mülki İdare Amirliği konusunda tecrübelerini aktardı.

 

Vali Karaloğlu, Kaymakamların vatandaşla sürekli temas halinde ve içi içe bulunmalarını, yakın diyalog kurmalarını istedi. Özellikle vatandaşla kurulacak gönül bağının önemine vurgu yapan Vali Karaloğlu, kurulacak bağın vatandaşlarımız tarafından karşılığını bulacağını söyledi. Toplantıda Aile Destek Merkezlerinin (ADEM) işleyişine de değinen Vali Karaloğlu, ADEM’lerin yapılacak çalışmalar ve üretilecek projelerle yeniden yapılandırılarak daha işlevsel hale getirileceğini belirtti.

 

Ayrıca, Vali Karaloğlu, çocukların, gençlerin eğitimlerinde Belediyeler, Halk Eğitim ve ADEM’lerle destekleneceğini de ifade etti. Gençliğe yönelik faaliyetlere ağırlık verilmesinin altını çizen Vali Karaloğlu, her ilçede gençlik faaliyetlerinin artırılmasını istedi. Pandemiye yönelik olarak Kurban Bayramı sonrası yapılan denetimlerin olumlu sonuçlar verdiğini dile getiren Vali Karaloğlu, izolasyon kapsamında denetimlerin sıklaştırılmasını, tedbirlerin ve filyasyon ekiplerine sağlanan imkanların artırılması gerektiğini söyledi. Vali Karaloğlu, Kaymakamlardan, izolasyona uyulması konusunda taviz vermemelerini ve özellikle maske konusunda farkındalık oluşturulmasına yönelik çalışma yapılmasını istedi. Toplantıda Vali Karaloğlu, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla ilçe meseleleri hakkında istişarelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim