MÜCADELE HABER- Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nü gerçekleştirdiği “Uçurtma Şenliği”yle kutladı. Kent Ormanı’nda düzenlenen şenliğe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter V. Ayhan Kardan, Daire Başkanları, down sendromlu çocuklar ile aileleri katıldı.

 

Down sendromunun tedavi edilecek bir hastalık olmadığını bir farklılık olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bir eksikleri yok fazlalıkları var, artı bir kromozom fazlalığı var. Down sendromlu bireylerin farkında olmak onların farkındalığını kabul ederek toplum içerisindeki yerlerini almasını sağlamak önemlidir. Onun için de 21 Mart Dünya Down Sendromu farkındalık günü olarak etkinlikler yapılıyor. Bizde bu vesileyle Kent Ormanı’nda etkinlik düzenledik” ifadelerini kullandı.

 

‘DOWN SENDROMLULARIN DAHA İYİ YAŞAM KOŞULLARI İÇİN TOPLUM DUYARLI OLMALI’

Down sendromluların toplumun içerisinde hak ettikleri yeri alması noktasında için üzerlerine düşen tüm görevleri yapmaya hazır olduklarını ifade eden Karaloğlu, bugün down sendromlularla birlikte olmaktan keyif aldığını kaydetti. Down sendromlularla ilgili topluma da önemli görevler düştüğünü aktaran Karaloğlu, “Down sendromlu bireylerimizin farklılıklarını fark ederek yaşamamız gerekir. Onların farklarını fark ettiğimizde onların farklarına uygun yaşamı bilinçlendirdiğimizde toplum da daha huzurlu olacak” dedi.

 

‘MOLLA EVLERİ PROJESİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylerle ilgili çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Karaloğlu, “İhalesini yaptık ve bitirdik, Diyarbakır’da ilk defa Mola Evleri oluşturuyoruz. Birçok anne ve baba engelli yavrusunu bırakıp dışarıya çıkamadığı için, yıllarca evinden çıkamayan anne ve babalar olduğunu biliyoruz. Özellikle annelerin günün belirli saatlerinde çocuklarını Mola Evi’ne bırakabilecek. Anneler çocuğunu bıraktığı saatte dışarıdaki işlerini rahatlıkla yapabilecek. İlk etapta Mola Evleri’ni Yenişehir ve Kayapınar’da inşa edeceğiz. 4-5 ay içerisinde tamamlayıp özellikle yaşamını engelli çocuğuna vakfetmiş vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Zaman içerisinde ihtiyaca göre bunların sayısını da artırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

KARALOĞLU DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, down sendromlu çocuk ve aileleriyle bir araya geldi. Down sendromlularla yakından ilgilenen ve onlarla bir süre sohbet eden Karaloğlu, ayrıca çocukların uçurtma uçurma heyecanlarına ortak oldu. Down sendromlu çocuklarla uçurtma uçuran Karaloğlu, etkinlik sonunda yine çocuklarla birlikte Kent Ormanı’na fidan dikti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim