MÜCADELE HABER- Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların uğrak yeri ve kentin en önemli sokaklarından biri olan Sanat Sokağı’nda A’dan Z’ye yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Zemin ve peyzajında sorunlar yaşanan sokağa köklü çözüm üretmek amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, gelinen aşamayla ilgili teknik personelden bilgi aldı.

 

Sanat Sokağı’nın zeminine kentte özgü bazalt taşı uygulanan ve (oturma grupları, çardak vb) peyzaj çalışmalarını sürdüren personele emeklerinden dolayı teşekkür ederek kolaylıklar dileyen Karaloğlu, daha sonra esnafıyla bir araya geldi. Esnafın oldukça sıcak karşıladığı ve çay ikram ettiği Karaloğlu, Sanat Sokağı’nın Ramazan ayından önce tamamlanıp hizmete gireceğinin müjdesini verdi. Pandemi nedeniyle kontrollü normalleşme konusuna da değinen Karaloğlu, esnafın salgın nedeniyle belirlenen kurallara uymasını istedi.

 

KARALOĞLU VATANDAŞLARI KONTROLLÜ NORMALLEŞME KONUSUNDA UYARDI

Sanat Sokağı çalışmalarının incelenmesinde vatandaşlara da kulak veren Karaloğlu, gelen talep, öneri ve sorunları da dinledi. Kentin koronavirüs (Covid-19) salgın haritasında konumunun iyi durumda olduğunu vurgulayan Karaloğlu, Diyarbakır’ın tekrardan haritada (yüksek riskli) kırmızıya dönmemesi için vatandaşları kontrollü normalleşme konusunda uyarılarda bulundu.

 

Sanat Sokağı’nda gerçekleşen denetimlerde Karaloğlu’na Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Daire Başkanları eşlik etti.

Editör: TE Bilisim