Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi surların bir burcunda biriken çöplere dikkat çekip yetkililerin harekete geçmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberin ardından yürekleri yakan bir dram ortaya çıkmıştı. Çöp yuvasına dönen tarihi burcun içinde, kalacak yerleri olmayan iki Suriyelinin yaşadığı ve kimseler görmesin diye de burcun kapısını perdeyle kapatan Suriyelilerin, günlerdir burada yaşam mücadelesi verdikleri ortaya çıkmıştı. Ardından da Suriyelilerin yaşadığı burcun kapısına demir vurulmuştu. Bununla beraber yetkililerin, tarihi burcun içindeki çöpleri temizlenmeden kapısına demir vurması tepkilere yol açmıştı. Gelen tepkiler üzerine söz konusu burcun içinde biriken çöpler temizlendi. 

 

 

Kaymakam ve Sur Belediyesi Başkanvekili Abdullah Çiftçi’nin talimatıyla  Sur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından temizlik çalışması başlatıldı. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre yapılan temizlik işlerinin ardından, orada soğuk havayla birlikte yaşayan Suriyelilerin, daha güvenli ve yaşanabilir bir ortam sunulması için Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanesinde ağırlanacağı belirtildi. 

 

“TARİHİ BURÇLARIN KORUNMASI GEREKMEKTEDİR”

Tarihi burçların temizlenmesi yanında, bir de o yapılara sahip çıkılması gerektiğini söyleyen DİKTUMDER (Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği)Başkanı Kenan Aksu, “O yapılarımıza bir canlılık, bir sahiplenmelik gerekmektedir. Buralarda farkındalık yaratılıp, turizm konusunda topluma etki edecek ve önem kazandıracak projeler oluşturulmalıdır. Bilindiği üzere Türkiye’mizde 81 tane şehir bulunmaktadır. Her bir burcumuzu bir şehrimize vakfetsek, hem orada turistik bir gelir kazanmış oluruz, hem de şehrimizin tanıtımı ve korunması için önemli bir adım atmış oluruz. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu Surların onarılmasıyla alakalı çalışmalarını yürütüyorlar. Ancak Surlarda denetim olmazsa yine aynı sorunlar ortaya çıkabilir” demişti.  

Editör: TE Bilisim