Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır merkez Sur İlçesi Dağkapı Meydanı’nda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezi’ne bu ay Mevlana Haftası dolayısıyla özel videolar sunuluyor. 

 

BURAYA GİRİŞLER ÜCRETSİZDİR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezi sorumlusu Nurullah Taşkıran Mevlana’nın dünyaca tanınan bir alim olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz ki bu ay, Mevlana Haftası. Dijital Gösterim Merkezi’mize de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan Mevlana’ya özel videolar ulaştı. Biz Mevlana’yı 360 derece hologram tekniğiyle vatandaşlarımıza anlattık, sunduk. İkinci olarak da El Cezeri’yi 3D haritayla birlikte Roketsan olarak tanıtılan videoyu gösterime sunduk. Son olarak ise Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ meselesinde verdiği mücadeleyi 360 derece hologram tekniğiyle aktardık. Buraya girişler ücretsizdir. Bunun içinde girişimize bir tabela astırdık, girişin ücretsiz olduğunu vatandaşlarımıza sunmak için. Çünkü buraya girişlerde çok fazla talep var. Bizim ise tek isteğimiz HES kodudur. Zaten el dezenfektan araçlarımız var, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak hizmet sunuyoruz. Burada günlük katılım şartımız var. 160 kişiden fazla vatandaşımızı alamıyoruz. Bunun da nedeni pandemi şartlarıdır. Bir saatte 20 vatandaşımızı alıyoruz. Sekiz saatlik hizmetimiz bulunmaktadır. Pandemiden dolayı Dijital Gösterim Merkezi’miz haftanın beş günü açık, geri kalan iki gün olan Cumartesi ve Pazar günleri de sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı kapalıdır. Ek olarak Dijital Gösterim Merkezi’miz yine pandemiden ötürü sabah 11.00 ile 19.00 arası açıktır.” dedi. 

 

VATANDAŞLAR MEVLANA VİDEOSUNA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Özellikle Diyarbakırlıların Dijital Gösterim Merkezi’ne uğramaları gerektiğini aktaran Mahmut Altunhan isimli bir vatandaş, “Bende kendi kendime sordum, neden daha önce gelmedim, diye. Şahsen kendimce yakınıyorum ve buraya görme engelli olan iki kardeşimle birlikte geldik. Onlara betimleme yaparak, sunulan gösterileri açıkladım. Özellikle bize sunulan 360 derecelik hologram tekniğiyle gösterilen Mevlana Hazretleri’nin videosu çok güzeldi. Ben herkesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Gösterim Merkezi’ne gelmelerini istiyorum.” diye belirtti.

 

Diyarbakır’daki tüm vatandaşların Dijital Gösterim Merkezi’ne uğraması gerektiğini belirten bir vatandaş,“Burası çok görkemli bir yer. Diyarbakır’da Mevlana Haftası münasebetiyle, Mevlana’ya has ve özel videoların çekildiğini gördük. Burada bulunan sorumlu Nurullah Taşkıran’da görüntülere dair çok güzel bilgiler sunuyorlar. Mevlana Haftası’na özel olarak bilgiler edinmesini istiyoruz.” diye söyledi.

Editör: TE Bilisim