Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin Dağkapı meydanında bulunan Dijital Gösterim Merkezi’nde Sarıkamış Harekatı’nda yaşanan olayları, Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı ile şiirlerini ve Kanuni Sultan Süleyman’ın talebi üzerine Koca Mimar Sinan tarafından inşa edilen Süleymaniye Camisi’nin nasıl yapıldığını anlatan videolar sunuluyor.

 

“BURAYA GİRİŞLER ÜCRETSİZDİR”

Sarıkamış Harekatı’nın bir döneme ışık tuttuğunu belirten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezi sorumlusu Nurullah Taşkıran, “Sarıkamış’ı unutmamamız gerektiğini bilmeliyiz. Hem çocuklarımıza, hem de ebeveynlerimize bu anımızı ölümsüzleştirmek amacıyla Cumhurbaşkanımız ve İletişim Başkanlığımız tarafından vatandaşlarımıza videolar sunuyoruz ve buraya girişler ücretsizdir. Aynı şekilde 3D haritalama tekniğiyle hayatımızda büyük önemi olan Necip Fazıl Kısakürek’in yaşamını anlatmaya çalışıp, şiirlerini konuklarımıza sunuyoruz. Ek olarak Gösterim Merkezi’mize gelen misafirlerimize Süleymaniye Camisi’nin hikayesini, tarihini, inşa ediliş sürecini anlatan bir videoyu sunuyoruz. Son olarak ise bildiğiniz üzere ülkemizde pandemi aşısıyla ilgili yaşanan bir süreç bulunmaktadır. Vatandaşlarımızı aşı konusunda bilgilendirmek amacıyla bu videomuzu yine Gösterim Merkezi’mizden, Diyarbakırlı halkımıza sunuyoruz, izletiyoruz.” dedi.

 

“GÖSTERİM MERKEZİMİZE YOĞUN İLGİ VAR”

Gösterim Merkezi’nde pandemi kurallarına uyularak maske, mesafe ve hijyene dikkat edildiğinden dolayı vatandaşlardan HES kodu istendiğini aktaran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezi sorumlusu Nurullah Taşkıran, “Gösterim Merkezi’me hem yoğun, hem de çok güzel bir ilgi bulunmaktadır. Halkımız yavaş yavaş Gösterim Merkezi’mize daha sık uğramaya ve daha hoş vakitler geçirmeye başlıyor. Hatta çoğu vatandaşımız her ayın 15’inde gelen yeni videolarımızı sabırsızlıkla bekliyor. Biz de vatandaşlarımızı, çocuklarımızı görmekten mutluluk duyuyoruz. Saatler konusunda ise Gösterim Merkezi’miz her hafta içi saat 11.00’de başlayıp, 19.00’da ise sona eriyor. Tüm halkımızı Gösterim Merkezi’mize davet ediyoruz.” diye anlattı.

Editör: TE Bilisim