Orhan YALÇIN- Fatih SURUÇ-  Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Batı ve Doğu Anadolu’da hafta sonu etkili olan kar yağışı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise dün gece itibariyle kuvvetli bir şekilde yağmaya başladı. Kar yağışıyla birlikte ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır da beyaz örtüye büründü. Kar yağışına hasret kalan vatandaşlar çocuklarıyla birlikte bere ve eldivenlerini takarak park ve bahçelere akın edip, doyasıya oynayıp, bol bol fotoğraf çekti. Halay çekerek, kartopu oynayarak, kardan adam yaparak gün boyu karın keyfini çıkaran vatandaş ve çocuklar,  kar yağışına sevindiklerini belirtirken, kar yağışı nedeniyle sürücüler de trafikte zor anlar yaşadı. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Diyarbakır genelinde kapanan birçok yol, belediye ve karayolları ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucu açılırken, kar yağışı nedeniyle kentte birçok kaza meydana geldi. Yetkililer kar yağışı nedeniyle vatandaş ve sürücülerin dikkatli olunmasını isterken, meteoroloji ise kar yağışının devam edeceği uyarısında bulundu. 

 

BELEDİYELER TEYAKKUZA GEÇTİ

Kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri teyakkuza geçti. Karla mücadele etmek için hazır kıta bekleyen ekipler, kent merkez ve tüm ilçelerinde karla mücadele seferberliği başaltı. Kapanan yoları kar küreme makinalarıyla açan ve yollara tuz serpen ekipler,  kaldırımlarda biriken karları da kürediler. Sabahın erken saatlerinde sahaya inen kentteki belediye ekipleri, vatandaşların kardan olumsuz etkilememesi için karla mücadele çalışmalarına kent genelinde aralıksız devam edeceklerini belirtirken, karla beraber bazı noktalarda ise trafik kazaları meydana geldi. 

 

KAR YAĞIŞI KAZALARA YOL AÇTI

Diyarbakır- Elazığ karayolunda Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmada çalışan işçileri taşıyan Medeni Erdel'in kullandığı 21 S 0939 plakalı servis midibüsü, yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp, devrildi. Kazada sürücü Erdel ile birlikte 11 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.  Ayrıca Karacadağ eteklerinde bulunan Karacadağ Mahallesinde de takla atan araçlarda bulunan bulunanlar olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. 

 

EKİPLERDEN HUMMALI ÇALIŞMA

Karla mücadele kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yılın ilk kar yağışında vatandaşların olumsuz etkilenmemesi ve ulaşımın aksamaması için 50 personel, 8 adet tuz ve kar küremeli araç, 2 küreme aracı, 4 greyder ve 4 adet JCB aracı olmak üzere toplam 18 araç ile kent genelinde çalışıyor. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, tüm ekipleri ve araçlarıyla gün boyu kent genelinde çalışma yürütecek. Ekipler, trafik ve yaya güvenliği için gece yaşanacak buzlanmalara karşı kentteki tüm ana arter ve kaldırımlarda tuzlama çalışması yapıyor.

 

Bağlar İlçe Belediyesi de, kentte devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile vatandaşların mağdur olmaması için merkez ve kırsalda kar temizleme ile yol açma çalışması başlattı. Ekiplerle beraber sahaya inen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, çalışmaları denetleyerek trafiğe çıkan araçlarda bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların yapılan hizmetten dolayı memnuniyetini bildirdiği Beyoğlu, “Tüm imkânlarımızla sizlerin emrindeyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim