MÜCADELE HABER- Dicle Amed Kadın Platformu’nun (DAKP) öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle merkez Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’nda miting düzenlendi. Müzik eşliğinde yüzlerce kadının  halay çektiği mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kadın katliamlarına karşı, yok saymaya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

Pandemi tedbirleri ile ilgili Türkçe, Kürtçe,  ve Zazaki uyarıların yapıldığı miting alanında kadınlar müzik eşliğinde halay çekti. Yüzlerce kadının bir araya geldiği İstasyon Meydanı’nda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, kadın kazanımlarını korumak için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. 

 

Aydeniz, “Sevgili kadınlar, genç kadınlar, analar, emekçi kadınlar, bugün alanı dolduran bütün kadınlara selamlar olsun. Bütün baskılara rağmen alanları dolduran kadınlara selam olsun. Günlerdir, aylardır yaşamadığımız zulüm, baskı, katliam kırım kalmadı. Buna rağmen isyanımızı yükseltmek için dünyanın dört bir yanında alanları dolduran kadınlar, selam olsun size. Kadın kırımına karşı yaşamı savunan kadınlar, selam olsun size” dedi.

 

 

KAZANIMLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Konuşmasında cezaevilerindeki açlık grevlerine değinen Aydeniz özetle şöyle konuştu: “Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar zulüm etseler de ne kadar ötekileştirseler de yok saysalar da bugün kadınlar barışı, demokrasiyi haykırıyorlar. Bütün dünyada kadınlar direniyor, kadınlar yıllardır eşit bir yaşam için mücadele ediyorlar. Asla kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden, eşit temsiliyetten vazgeçmeyeceğiz. Biz kadın mücadelesinden, kadın özgürlük çizgisinden vazgeçmeyerek özgürlük mücadelesi veriyoruz. Alanlarda, sokaklarda, mecliste, hastanede, okulda, hayatın her alanında, dünyanın her bir yerinde mücadele edeceğiz. Kazanımlarımızı koruyup büyüteceğiz.

 

 

Dünyayı değiştirecek olan kadınlar, enerjinizi bugün bütün dünya izliyor. Amed’ten, Van’dan, İstanbul’dan izliyor. Buradan Kürt kadınları olarak, kazanımlarımızı korumak için Türkiyeli kadınlarla yan yana geleceğimizi hep beraber kurtulacağımızı vurgulamak istiyorum. Kadın katliamlarına karşı, yok saymaya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim