Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Türkiye’de sadece Diyarbakır, Mardin ve Ankara’da bulunan ve içindeki ürünlerinin hayırseverler tarafından karşılanan “Hayır Çarşısı” ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor. Diyarbakır’da ilki Yenişehir Müftülüğü tarafından 2019 yılında açılan ‘Hayır Market’ten sonra ikincisi de Kayapınar Müftülüğü tarafından ‘Hayır Çarşısı’ ismiyle açıldı. 

 

 

“İHTİYACI OLAN HERKESE BURANIN KAPISI HER ZAMAN AÇIK OLACAK”

Kayapınar ilçesinde kurulan ‘Hayır Çarşı’sının açılışına Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, Yeşil Yıldız Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan  Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ünal Koç,“Bu içinde bulunduğumuz yapı, daha öncesinde mekruh bir yapıydı. Biz burayı dönüştürdük. Diyanet Vakfımız ve Kayapınar Belediyesi olarak burasını da hayır çarşısı yapalım. Vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir çarşıya dönüştürdük. Burada Kayapınar Belediyesi tadilat işleriyle uğraştı. 2 yıl içerisinde çok büyük katkılarda bulundu. Hayırsever iş adamlarımız katkıda bulundu. Burada vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ne varsa hepsini buraya koyduk. İhtiyaç sahipleri Diyanet Vakfı tarafından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilip, daha sonra burada ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Şehrimiz için güzel bir çalışma olduğuna inanıyorum. İlçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İhtiyaç sahibi olan herkes gelip buradan faydalanacak. Biz belediye olarak destek vereceğiz, Diyanet Vakfımız destek veriyor, hayırsever iş adamlarımızın destekleri. Burada bir sınırlama koymadık. İhtiyacı olan herkese buranın kapısı her zaman açık olacak. Bizim tespit ettiğimiz vatandaşlarımız gelecek, onların tespit ettikleri gelebilecekler. Buradan herkes faydalanabilecek. İhtiyaç sahibi olan herkes buraya gelebilir. Şu anda limit olarak bir sayı yok, ihtiyaç sahibi olanlara göre değişecek. Duruma göre, vatandaşlarımız gönüllerinden ne koparsa buradan alabilecekler. İnşallah çok büyük bir sınırlamaya gitmeyeceğiz. Bir zor dönemden geçiyoruz, pandemi süreci var. Biz hep birlikte vatandaşlarımıza destek olacağız. Bu zor dönemi hep birlikte atlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal bir devlet. Devletin kurumları da sosyal devletin gereğini yapmak zorunda. Kayapınar Belediyesi olarak sosyal konulara gerçekten ağırlık veriyoruz. Zor durumda olan vatandaşlarımızın hepsi buradan faydalanacaklar.

 

 

“TÜM İLÇELERİMİZDE BU HİZMETİ YAYGINLAŞTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “Diyanet Vakfı ve Kayapınar Belediyemizin Diyarbakır’a yapmış olduğu çok güzel bir hizmet açıkçası. Başta belediye başkanımıza ve ilçe müftümüze, gönüllü olan iş adamlarımıza tekrardan çalışanlarımız adına çok teşekkür ediyorum. Gayemiz Diyarbakır’ımızın güzel insanlarına hizmet edebilmektir. Özellikle ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin tespitleri yapılıp, onları fazla da mahcup etmeden, onlara minnet etmeden, onlara hizmet etmeyi minnet bilerek, bu gayeyle iyilik hakim olsun, güzellikler hakim olsun düşüncesiyle, böyle bir hizmet başlanılmış oldu. Yenişehir’imizde oldu, Kayapınar’ımızda da müşahit oluyoruz, Bağlar’da da olacak ve diğer tüm ilçelerimizde bu hizmeti yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Cenabı Hakk hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. İnsanı kazandıkça, insana değer verdikçe, insanı elde ettikçe insan ancak doğru bir kul olabilir, insanlık vazifesini yerine getirmiş olabilir. Bu vesileyle hayır sahibi insanlarımızdan, iş adamlarımızdanbize destek vermelerini bekliyoruz. Biz bu halkayı genişletmeyi istiyoruz inşallah. Özellikle bu pandemi döneminde din kardeşlerimizin açmış olduğu durumun sonucudur bu. Yapılan destekler sonucunda böyle bir hizmet gerçekleşti.”

Editör: TE Bilisim